Begane grond zaterdag 25 april live van 21.00 tot 00.00 uur!

In tijden van sociale afstand missen we allemaal de feestjes, de muziek, het theater en de kunst. Begane grond gaat in samenwerking met met Patronaat, Toneelschuur en Frans Hals Museum proberen dat gat enigszins te vullen, met een eerste online editie via Zoom. We kijken een kunstfilm, gemaakt door de Britse Louise Ashcroft voor Frans Hals Museum. We zien hoe de band Brass Rave Unit speelt voor ons in Patronaat via livestream, en we horen spoken word-artiest Babs Gons namens Toneelschuur. Tussendoor draaien de dj’s van Umoja exotische plaatjes. Kijk anoniem mee of laat je gezicht zien en dans met ons mee. Meedoen is gratis. Doneren kan. Meld je aan voor de nieuwsbrief op kleinhaarlem.nl en krijg zaterdag de link in je mail. Overigens gaat Patronaat de hele zomer door met het livestreamen van concerten.

 

PROGRAMMA

 

Frans Hals Museum presenteert: Louise Ashcroft (UK)
De Britse videokunstenaar Louise Ashcroft maakte een film voor Frans Hals Museum op basis van video en afbeeldingen uit de online collectie voor de tentoonstelling Beeldmacht. Het resultaat is een modern verhaal met klassieke beelden met een hoog ‘meme’-gehalte.

Toneelschuur presenteert: Babs Gons
Schrijver, performer, host en docent Babs Gons is de stuwende kracht achter een flink aantal spoken word-initiatieven. Ze staat met haar werk op festivals, literaire programma’s, in musea, debatcentra en bibliotheken, draagt voor op radio en televisie en reisde met haar werk af naar o.a. Zuid-Afrika, Soedan, Curaçao, Suriname en Brazilië. In 2018 won ze de Black Achievement Award voor Kunst en Cultuur en in het voorjaar van 2019 verscheen Hardop bij uitgeverij Atlas Contact, een door haar samengestelde bundel met het werk van 18 Nederlandse spoken word-dichters. Babs is gastcolumnist voor onder andere Het Parool.

Patronaat presenteert: Brass Rave Unit
Brass Rave Unit bestaat uit Ko Zandvliet (drum), Bo Floor (trompet) en Dirk Zandvliet (baritonsax). Je zou ze ook kunnen kennen van Gallowstreet en Jungle by Night. Deze drie boys maken explosieve raves gebaseerd op long en spierkracht. In een muzieklandschap dat gedomineerd wordt door electronica en gevoelige muziek is Brass Rave Unit precies datgene wat je feest nodig heeft.

Patronaat presenteert: Umoja
Het Haarlemse dj-duo Umoja combineert hun liefde voor experimentele Afrikaanse, Zuid-Amerikaanse en exotische tradities met elektronische producties. Het resultaat is een frisse mix van wereldse ritmes en hedendaagse grooves.

Host: Joshua Baumgarten
De man, de baard, de legende. Zijn fysieke winkel bestaat niet meer, maar we zouden nog steeds alles van hem kopen. Zijn poëzie, zijn avonden in Patronaat/The Wolfhound en zijn ‘sparkled whipped cream with a cherry on top’ personality zijn onmisbaar in het Haarlemse landschap.  

DEEL DIT ARTIKEL OP

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK

 

Translate »