Benefietveiling kunst Rabobank voor Museum Kranenburgh

Vanaf vrijdag 28 augustus laat de Rabobank een deel van haar kunstcollectie veilen, waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan Museum Kranenburgh. Het betreft werken die kantoren in diverse Rabobank-vestigingen in de kop van Noord-Holland sierden. Voor het museum dat van maart tot juli maandenlang op slot moest in verband met de coronapandemie is deze ruggensteun van de Rabobank meer dan welkom.

Vanaf vrijdag 28 augustus a.s. kunnen liefhebbers de kunstwerken bekijken via de veilingsite www.bva-auctions.com. Op zaterdag 19 september is er een heuse Kijkdag in Museum Kranenburgh, waarna de werken op dinsdag 22 september door veilingmeester Marco Wokke voor veilinghuis BVA online worden geveild.

 

De Rabobank was al op zoek naar een goede herbestemming voor deze kunstwerken. “Mooi om de werken via deze weg een nieuwe bestemming te geven zodat mensen ervan kunnen genieten. Er is voor iedereen wel wat wils, juist omdat de prijzen heel toegankelijk zijn. Dus het loont zeker de moeite om te kijken of er iets voor u tussen zit”. Aldus Jan Klaver, directeur Particulieren en Private Banking van Rabobank Alkmaar.

 

De veiling betreft werken van met name regionale kunstenaars: schilderijen, etsen en fotografie waarin veel aandacht is voor het Noord-Hollands landschap met zijn polders, molens en duinen, en voor specifieke plekjes in dorpen en steden. Ook maken sieraden en grafiek van de bekende kunstenaar Nic Jonk deel uit van het aanbod. Museum Kranenburgh brengt zelf eveneens een aantal werken uit zijn Kunstuitleencollectie in de veiling in.

Rabobank Alkmaar en Museum Kranenburgh gingen in 2018 een meerjarig partnerschap aan, waarmee beide organisaties zich samen sterk maken voor culturele kwaliteit in de regio. Nu de culturele sector – en dus ook Museum Kranenburgh –  hard geraakt is door de coronacrisis, wil de Rabobank het museum met de benefietveiling een extra hart onder de riem steken.

 

De kunstwerken bekijken kan al vanaf vrijdag 28 augustus via www.bva-auctions.com maar het is extra leuk om de objecten in het echt te bewonderen tijdens de Kijkdag op zaterdag  19 september (12.00 – 16.00 uur) in Museum Kranenburgh en dit te combineren met een bezoek aan de spannende tentoonstelling Lucht die momenteel in het museum te zien is. Meer info over het museumprogramma: www.kranenburgh.nl/te-doen.

 

 

Beeld: Nic Jonk, Twee rode paarden, 1993. Zeefdruk

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK