Clubavond Fiesta de Frida lanceert Drents Museum YOUNG Culture Club

Op zaterdagavond 30 oktober 2021 lanceert de Stichting Vrienden van het Drents Museum de YOUNG Culture Club tijdens het event Fiesta de Frida. YOUNG Culture Club is speciaal bedoeld voor jonge mensen tot 45 jaar die geïnteresseerd zijn in kunst en cultuur. Als Youngster kun je het Drents Museum gratis bezoeken, mag je deelnemen aan speciale events en ontvang je interessante kortingen.

 

Fiesta de Frida

Het eerste wervingsevent voor YOUNG Culture Club vindt plaats op zaterdagavond 30 oktober vanaf 20.00 uur. Dan viert de Stichting Vrienden van het Drents Museum Día de Muertos in stijl met het event Fiesta de Frida. Tijdens deze spectaculaire clubavond voor 21+ kan je van de tentoonstelling Viva la Frida! over het werk en leven van de Mexicaanse kunstenaar Frida Kahlo genieten én van DJ’s en live acts in het hart van het museum: Bar Brasserie Pingo! Tickets kosten € 32,50 per persoon en zijn verkrijgbaar via drentsmuseum.nl/fiesta/tickets.

 

Viva la Frida!
Tot en met 27 maart 2022 is in het Drents Museum de tentoonstelling Viva la Frida – Life and art of Frida Kahlo te zien. In Assen komen voor het eerst twee van ‘s werelds belangrijkste Kahlo-collecties bij elkaar. In Viva la Frida! is een unieke combinatie van haar kunst en persoonlijke voorwerpen (zoals kleding, beschilderde korsetten en sieraden) te bewonderen. Hiervoor werkt het museum samen met Museo Dolores Olmedo en Museo Frida Kahlo (voorheen La Casa Azul, het Blauwe Huis) in Mexico-Stad. De samenwerking biedt het Drents Museum de kans om het complete Frida-verhaal te vertellen. 

 

Youngsters gezocht 

Als Youngster krijg je een eigen pas waarmee je gratis het Drents Museum kunt bezoeken. Bovendien mag je een keer per jaar een vriend of familielid meenemen. Op een YOUNG-event (4x per jaar) kom je op een creatieve en verrassende manier meer te weten over een bepaalde kunstenaar of tentoonstelling en bezoek je plekken in en buiten het museum, waar je normaal gesproken niet kunt of mag komen. Daarnaast krijg je, naast het DM Magazine, bij ieder event twee drankjes en speciale korting op de catalogus van lopende tentoonstellingen. Met de YOUNG-bijdrage help je het Drents Museum belangrijke en inspirerende voorwerpen voor de collectie aan te kopen en zorg je ervoor dat het museum jong en oud kan blijven inspireren en verwonderen.

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK