De Modestraat geeft corona-proof corso’s cadeau!

CORONA-PROOF EENPERSOONSBLOEMENCORSO VAN CASTELEIN & STRENGHOLT WANDELT VOOR DE VIERDE KEER DOOR DE STRATEN VAN AMSTERDAM-NOORD

Vrijdag 3 juli trok het vierde CORSO NOORD, een co-productie van kunstenaars Teun Castelein en Sasja Strengholt met de Modestraat, door stadsdeel Noord. Eerst zetten ze als verrassing de bloemen buiten bij een feestelijke ceremonie die door corona nét even anders liep dan anders. Vanaf 15u15 paradeerde het éénpersoonsbloemencorso, drie meter hoog op beentjes, rond bij de Tolhuistuin, Eye en het Overhoeksplein. 

 

DE MODESTRAAT GEEFT CORONA-PROOF CORSO’S CADEAU!
Wat is een corona-proof bloemencorso? In tijden van corona zijn grote bijeenkomsten voorlopig van de baan, en daarmee ook de bloemencorso’s waar Teun Castelein en zijn kompaan en flower-powerhouse Sasja Strengholt liefhebbers van zijn. Dus besloten ze tot actie over te gaan en bedachten ze mini-corso’s – aangepast aan de COVID-19 maatregelen – die ze samen met cultuurlab de Modestraat realiseren. Inwoners van Amsterdam-Noord kunnen contact opnemen om te laten weten welke andere Amsterdam-Noorderling een corso als cadeau verdient.

 

OVER CORSO NOORD-I, CORSO-NOORD-II en CORSO-III
Castelein & Strengholt zijn eerder al met drie bloemensculpturen door het stadsdeel getrokken. De eerste was een boomlange, mensachtige bloemenfiguur. Hannie Zijlstra overhandigde dit éénpersoonsbloemencorso aan Janko Spreitzer, om hun goede vriendschap te vieren.
????????????????

 

Het tweede corso was een met gerbera’s overdekte kameelachtige constructie voor twee personen, met de verplichte 1m50 tussen de twee performers. Met Pim Jaburg hebben Teun en Sasja de vierbultige kameel onder het balkon van Zwaan van Dam gezet. Omdat Pim haar zo’n fijne collega vindt én omdat ze al een hele tijd thuis van corona aan het herstellen is.
????????????????

 

Met de derde vierden we de liefde in tijden van corona! In deze bruiloftseditie geeft Lieke Maas haar vrienden Jemma Land en Frank van der Gelt een levend koraalcorso cadeau. Want, wat doe je als corona je huwelijksfeest in het water dreigt te laten vallen? Geen bachelor party, geen bruiloftsfeest, bijna geen gasten? Dan komt Corso Noord!
????????????????

 

Hier vind je de corso-video’s van Maarten Kal van www.storycollective.film

 

CORSO NOORD-I , CORSO NOORD-II, CORSO NOORD-III

 

OVER CASTELEIN & STRENGHOLT
Teun Castelein [1980, Roelofarendsveen] is kunstenaar heeft een hele reeks aan ondernemersavonturen op zijn naam staan. Hij noemt zichzelf een ‘eenmansconglomeraat’, dat de ambitie heeft om vanuit Amsterdam de wereld te veroveren. Zijn werk is een zoektocht naar de overlevingskansen voor het menselijke en het artistieke in een vrije markt.
www.teuncastelein.com

 

Sasja Strengholt [1973, Utrecht] is kostuumontwerper, creëert performances en construeert droomwerelden. Onder de naam Deux d’Amsterdam ontwikkelt ze al twintig jaar vanuit haar studio in Amsterdam-West artistieke, theatrale en dramatische kostuums en voorstellingen. Het creatieve werk van non-conformist Sasja is gebaseerd op visie, verwondering en kleur, wat uitmondt in gewaagde artistieke statements in een herkenbaar en eigen handschrift.
www.deuxdamsterdam.nl

 

OVER DE MODESTRAAT
Bij broed- en cultuurplaats de Modestraat op de Buikslotermeerweg in Amsterdam-Noord gaan het programma, de gesprekken en de ontmoetingen over identiteit. De deuren staan open voor alle inwoners van de buurt, en voor hun vrienden van elders. Ons artistieke programma gaat over het alledaagse leven in een roerig en kleurrijk stadsdeel. We werken samen met professionele kunstenaars en betrekken zoveel mogelijk buurtgenoten uit alle hoeken van de gemeenschap in Amsterdam-Noord bij onze creatieve projecten. We zetten de verbeelding in als middel om elkaar beter te leren kennen en te begrijpen.
www.broedstraten.nl/modestraat

 

MEEDOEN EN MEEDENKEN?
Ben je een Amsterdam-Noorderling en wil je bij de Modestraat samen met Teun Castelein en Sasja Strengholt meedenken over een solo-corso en dat aan een bijzonder iemand cadeau geven? Stuur dan een mail naar Merel Verbrugge: communicatie@broedstraten.nl.

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK