De reikwijdte van 8 kunstenaars

Helaas is de Kunstlijn 2020 afgelast. Gelukkig is er toch nog heel wat te zien, ook tijdens het weekend waarop het Kunstlijn weekend zou plaatsvinden.

 

Galerie Bloemendaal verlengt haar tentoonstelling tot 15 november. De galerie is open 30, 31 oktober en 1 november van 11.00 – 17.00.  De acht exposanten zijn grotendeels aanwezig en geven voor wie wil toelichting op hun werk. Iedereen is van harte welkom, de galerie heeft een grote ruimte, waar we maximaal 30 mensen kunnen ontvangen. Na het weekend is Galerie Bloemendaal geopend op vrijdag en zaterdag van 13.00 – 17.00.

 

Walter Sans een overzicht van 25 jaar fotografie. Hij werkt vooral analoog en is wars van beeldbewerking, hij wil pure beelden, onbewerkt met echte mensen. Elke analoge print of polaroid is uniek. Deze vorm van  slow-photography dwingt je tot keuzes en om rust te nemen tijdens het fotograferen.

 

Hannah Blom last van ijzer tere grasachtige vormen en stoere abstracte werken, die ze opbouwt als een architect. Haar voorkeur gaat uit naar oud metaal dat een tweede leven krijgt. De huid van haar werk wordt niet verfraaid maar houdt de roestachtige kleur van verweerd metaal. Met verschillende vormen bouwt ze spelend een fantasiewereld die soms herkenbaar is maar even vaak niet te duiden.

 

Rogier Polman tekeningen die gaan over poëzie, over droomplekken uit een verleden. Over wat de waarheid mogelijk had kunnen zijn en ook over de ruimte die er altijd bestaat tussen de eigen herinnering en de werkelijk beleefde geschiedenis. Over de weerzin tegen de verveelde alledaagsheid. Kortom: romantiek

 

Kuno Grommers fotografeert zijn eigen installaties. In een afgescheiden gedeelte van zijn studio zijn soms alleen de wanden beschilderd, maar vaak gebruikt hij ook plaatmateriaal om zijn  ideeën vorm te geven. De beelden die hij maakt zijn meestal geometrisch-abstract.

 

Floor de Bruyn Kops laat schilderijen zien in een voornamelijk  zwart/wit palet, met sterk vereenvoudigde vormen in gemengde techniek en een paar Japanse werken.  Soms is het werk voorzien van teksten

 

Chris Tap maakt beelden van dieren, vaak op groot formaat. Het zijn geperfectioneerde impressies. In Artis raakte hij als kind gefascineerd door dieren. Door de samenwerking met een arts die verschillende roofdieren onder narcose bracht en opereerde, kreeg hij de kans de verhoudingen en maten van de jaguar en leeuw op te meten en hun botten en spieren te voelen.

 

Marion van Harreveld laat keramiek zien in bijzondere vormen, die ook vaak Japans aandoen.

 

Joke Hoogendoorn heeft nieuwe sieraden gemaakt van parels en edelstenen die ze in China koopt.

 

 

Galerie Bloemendaal

Bloemendaalseweg 46

2061 CL Bloemendaal

www.galeriebloemendaal.com 

 

 

Foto: Zonder Titel, Hannah Blom 2020

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK