De vishal in december

Collage Peepshow – lezing door Harm van Ee en Rogier Polman
De lezing die oorspronkelijk zou plaatsvinden op 17 november is verplaatst naar woensdag 7 december. Aanvang 20.00 uur. De toegang is gratis, evenals koffie en thee. Harm van Ee vertelt over de geschiedenis van de peepshow en de beeldende associaties die een rol spelen in zijn eigen werk. Rogier Polman gaat in op de verzamelingen die aan de basis liggen van zijn collages. U bent van harte welkom!

 

In verband met de kunstboekenmarkt is vanaf 9 december alleen nog het tweedimensionale werk van de Collage Peepshow te zien; aan de wanden en in de Beamery. Het werk van Piet Zwaanswijk en Joke Hak; de leporello’s van Anke Roder en de fictieve apparaten van Rogier Polman kunt u bekijken t/m donderdag 8 december.

 

Kunstboekenverkoop in de Vishal

Op zaterdag 10 en zondag 11 december zijn er weer duizenden tweedehands kunstboeken tegen lage prijzen te koop in de Vishal aan de Grote Markt in Haarlem. Deze jaarlijkse markt valt samen met de kerstmarkt.
Afgelopen jaar overleed de Haarlemse kunstenaar Jaap Ploos van Amstel, lid van De Vishal. Uit zijn nalatenschap liggen veel boeken, met ex libris en handtekening, dat weekend op de tafels. Een vroegere directeur van Teylers Museum schonk eveneens prachtige boeken. Ook leden van kunstenaarsvereniging De Vishal ruimden hun kasten op. De opbrengst van de markt, zoals altijd georganiseerd door Nop Maas en Wim Vogel, gaat naar De Vishal. De Vishal is zaterdag van 11.00 tot 17.00 en zondag van 13.00 tot 17.00 uur open. Toegang is gratis, ook voor (het tweedimensionale werk van) de Collage Peepshow, die dat weekend nog te zien is.

 

Meer informatie: www.devishal.nl

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK