Dit jaar in Design Museum Den Bosch

Hoewel het museum momenteel nog steeds gesloten is, zijn ze achter de schermen vol enthousiasme bezig met nieuwe tentoonstellingen voor 2021. Ook kan je nog steeds Keramiek Vriend worden van het museum; je ontvangt dan een unieke vaas van Alex de Witte. Mis je het dwalen door museumzalen? Neem dan eens een kijkje op het online platform De Derde Verdieping.

Let op: de data die genoemd worden in deze nieuwsbrief zijn voorlopig, kijk altijd even op de website om te zien wanneer het museum weer geopend is.

 

6 maart – 6 juni
Meret Oppenheim: für dich – wider dich

Meret Oppenheim (1913-1985) wordt vaak gezien als icoon van het surrealisme, maar haar werk ging veel verder dan dat: ze maakte fantastische sieraden, wonderlijke schilderijen, raadselachtige gedichten, fabuleuze kostuumontwerpen en zonderlinge sculpturen. Design Museum Den Bosch bezit de grootste collectie van Oppenheim in Nederland, waaronder belangrijke sieraden en ontwerpschetsen die wereldwijd zijn getoond.

Ontmoet Meret

 

 

10 april – 3 oktober
Radical Austria – Everything is Achitecture

Deze tentoonstelling gaat over de geestverruimende, grensverleggende en maatschappijkritische werken van de Oostenrijkse avant-garde in de jaren zestig en zeventig. Zij lieten zich niet begrenzen door traditionele ontwerpdisciplines en maakten gebouwen, omgevingen, objecten, mode, performances, meubilair en zelfs ervaringen.

Ontdek radicaal Oostenrijk

 

 

najaar 2021
GOTH: Designing Darkness

Goth is de grootste subcultuur ter wereld. Goth is een levensstijl vol onbestemd verlangen naar de donkere kant van het leven. De tentoonstelling GOTH – Designing Darkness gaat op zoek naar de bronnen van die subcultuur en presenteert een cultuurgeschiedenis vol dramatische verbeeldingen, onheilspellend design en zwartgallige kunst.

Bekijk het ontwerp van de duisternis

 

 

Ontvang een unieke vaas
Word Keramiek Vriend van het museum

Daarmee draag je niet alleen rechtstreeks bij aan de activiteiten van het museum, ook ben je altijd als eerste op de hoogte van tentoonstellingen en andere activiteiten. Doneer € 200 en ontvang bovenop je vriendenlidmaatschap een uniek ontwerp cadeau. De vaas Deformed Coloured komt voort uit de serie Deformed die Alex de Witte (1976) ontwierp voor keramiekatelier Cor Unum in Den Bosch. Als Vriend krijg je daarnaast gratis toegang tot het Design Museum en Het Noordbrabants Museum, 10% korting op de museumshop en uitnodigingen voor speciale events.

Steun het museum

 

Design Museum Den Bosch

De Mortel 4

5211 HV – ‘s-Hertogenbosch

 

foto: © Design Museum Den Bosch

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK