Eerste Kunstlijn Juryprijs uitgereikt

Op zaterdag 12 november werd de eerste Kunstlijn Juryprijs uitgereikt.  De vakjury bestond dit jaar uit 3 personen die hun kennis van kunst deskundig hebben ingezet. De juryleden zijn Diana van Loenen (wethouder cultuur van de Gemeente Haarlem), Aafke Kleppe (art director van Een Ander Bureau) en Joke Breemouer (directeur Kunstlijn). Titus Brein heeft de juryprijs gewonnen. Joke Breemouer, voorzitter van de vakjury, spreekt in het juryrapport van nieuw en inspirerend werk van een fotograaf waar we ongetwijfeld nog veel van zullen horen.

 

Maandagmiddag 8 november kreeg de jury in alle rust de tijd om de overzichtstentoonstelling goed te bekijken. De jury vond de kunstwerken in de overzichtstentoonstelling in Kunst Centrum Haarlem van een goed niveau. Samen hebben ze uitgebreid gepraat over hun favoriete kunstwerken en kunstenaars. Aan de orde kwamen vragen zoals: Welk kunstwerk inspireert me? en Wat valt me op? De genomineerde kunstenaars zijn: Nastia Calaca, Martine Goulmy, Titus Brein, Ellen Kooi, Marcella Kuiper, Annelies Veeze, Inga Powilleit, Mirjam Verschoor én Ilja Warmerdam. Allen worden ze geprezen voor de kwaliteit en vakkundigheid van hun werk. De jury heeft uit de genomineerde de winnaar aangewezen. Dat is: Titus Brein.

 

Het winnende werk

In Kunst Centrum Haarlem hangt een kleine foto van Titus Brein getiteld ‘The day before’. Titus Brein gebruikt een photo phusion techniek die hij zelf ontwikkeld heeft. Het is een combinatie van fotografie en gemengde schildertechnieken. Hij zoekt met deze techniek naar de grenzen van realiteit en fantasie. Een 2-dimensionaal beeld wordt daarmee soms 3-dimensionaal.  Titus krijgt de gelegenheid aangeboden om een expositie in te richten in Kunst Centrum Haarlem.

 

Winnaar Kunstlijn Publieksprijs 2022

De bezoekers van de Kunstlijn tentoonstelling STILTE! Hebben ook een stem uitgebracht op hun favoriete kunstwerk. De winnaar van de Kunstlijn Publieksprijs 2022 is een geborduurd portret ‘Silence in my head’ van Heidi Koers. Dit werk is onderdeel van haar Project Met Klein Draad. Heidi zegt daarover: ‘Het maken van een kunstwerk is voor mij door het tekenen met naald en draad. Door middel van verschillende steken, dikke en dunne draden ontstaat er binnen het werk schaduw en reliëf. Door draden te laten hangen creëer ik een dramatisch effect’.

 

Kunst Centrum Haarlem is dé kunstuitleen in de regio Kennemerland heeft een collectie van ongeveer 5000 kunstwerken. Ieder jaar is de overzichtstentoonstelling van de Kunstlijn te zien in de galerie van de kunstuitleen. Naast de kunstuitleen presenteert Kunst Centrum Haarlem regelmatig exposities en zijn er bijeenkomsten met kunstenaars. De tentoonstellingen zijn altijd gratis toegankelijk. Het kunstcentrum heeft ook een winkel met design en gebruiksvoorwerpen. In de galerie van Kunst Centrum Haarlem is de overzichtstentoonstelling van de Kunstlijn 2022 te zien tot en met zondag 13 november van 12-17 uur. Kom langs op de Gedempte Oude Gracht 117-121 in het centrum van Haarlem.

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK