Fotogalerie de Gang: ’20 in 2020

Fotogalerie De Gang gaat weer open! Na de sluiting vanwege de coronacrisis starten wij weer met een nieuwe expositie. Vanaf 6 september is de expositie ’20 in 2020’ van fotograaf Maureen Jonker te zien. Deze expositie is geopend t/m 8 november 2020. Adres: Grote Houtstraat 43, Haarlem.

 

Fotograaf Maureen Jonker portretteerde Haarlemse jongeren die 20 jaar zijn geworden of worden in 2020. Om deze portretten met elkaar te verbinden heeft zij een aantal elementen in elke foto laten terugkomen. Die elementen bestaan uit herkenbare patronen en kleuren. Voor deze elementen is gekozen, omdat ze een eigen zeggingskracht hebben. Hierdoor kon de fotograaf spelen met de overeenkomsten en tegenstellingen in het beeld.

 

Vanwege de RIVM-richtlijnen is een openbare opening van de expositie niet mogelijk; helaas zal dit beperkt worden tot een besloten bijeenkomst voor genodigden. Vanaf 6 september bent u van harte welkom om de expositie te komen bekijken!

 

Over ‘Fotogalerie De Gang’

Fotogalerie De Gang is een initiatief van Doopsgezind Haarlem. De Gang vormt de toegang tot de verscholen Doopsgezinde kerk uit 1683. Door middel van exposities van geëngageerde, professionele fotografen wordt letterlijk een verbinding gelegd tussen thema’s van de buitenwereld en thema’s binnen de kerk. Fotogalerie De Gang bevindt zich midden in de drukste winkelstraat van Haarlem, de Grote Houtstraat. Combineer het winkelen met een bezoekje aan de fotogalerie. De Gang staat in verbinding met de buren, De Wereld van Jansje (cadeauwinkel en lunchroom), een ander initiatief van Doopsgezind Haarlem.

 

Openingstijden: Zondag en maandag 12.00 – 17.00 uur; dinsdag t/m zaterdag 10.00 – 17.00 uur.

 

De Gang is gratis toegankelijk en voor meer informatie kunt u terecht op www.fotogaleriedegang.nl

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK