FRIDA KAHLO & DIEGO RIVERA: A LOVE REVOLUTION

Kom in Mexicaanse sferen deze zomer in Amstelveen. Te zien tot 26.09.2021 in het Cobra Museum in Amstelveen. Ontdek de liefde tussen het wereldberoemde Mexicaanse kunstenaarsechtpaar Frida Kahlo en Diego Rivera, geïllustreerd met intieme foto’s van hen beide. Raak verwonderd door Kahlo’s intrigerende zelfportretten, geplaatst binnen de context van hun tijdgenoten.

 

Geniet van een internationale topcollectie met meer dan 150 werken die de revolutionaire jaren in Mexico doen herleven en symbool staan voor de opkomst van de Mexicaanse modernisten.

  • 150 werken uit de internationale topcollectie van verzamelaars Jacques en Natasha Gelman, beheerd door de Vergel Foundation
  • Frida Kahlo, Diego Rivera, Lola Álvarez Bravo, María Izquierdo, David Álfaro Siqueiros, Rufino Tamayo e.a.
  • 23 iconische schilderijen van Frida Kahlo

 

Frida Kahlo inspireert

Sinds het begin van de 21ste eeuw kregen Kahlo’s naam en oeuvre wereldwijde bekendheid door succesvolle tentoonstellingen en door publicaties, films en documentaires over haar leven en werk. Wereldwijd trekt haar werk en deze topcollectie honderdduizenden bezoekers naar het museum.

In 1939 scheidden Kahlo en Rivera. Zij knipte daarop haar lange haar af en portretteerde zichzelf kort geknipt in een mannenpak. Dit zelfportret, gemaakt na hun tweede huwelijk in 1940, toont Frida Kahlo met een vlecht in de vorm van een liefdesknoop, het symbool van de eeuwige liefde en tijd. Het afgeknipte haar, gevlochten met touw of textieldraden op haar hoofd, toont een verzoening met wat in de westerse cultuur vaak wordt aangeduid als vrouwelijk. Terugkerende thema’s als de Mexicaanse identiteit (de ketting met pre-Spaanse kunstvoorwerpen), plantenstengels en wortels die haar verbinden met de Mexicaanse grond, zijn hierin terug te vinden.

 

Extra lang open & Veilig

Dankzij de genereuze steun van het Kickstart Cultuurfonds is het museum 7 dagen per week open van 10.00 – 22.00 uur. Uiteraard is de tentoonstelling corona proof ingericht en vragen we u een ticket en tijdslot vooraf aan uw bezoek online te reserveren.

Plan uw bezoek en boek uw ticket via onze website: www.Cobra-museum.nl

 

Beeld: Frida Kahlo, Zelfportret met aapjes, 1939, Courtesy of The Jacques and Natasha Gelman Collection of 20th Century Mexican Art and The Vergel Foundation/INBAL-Secretaría de Cultura. © 2021 Banco de Mexico Diego Rivera Frida Kahlo Museums Trust, Mexico DF c/o Pictoright Amsterdam 2021

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK