Geniet van de natuur en cultuur in Nationaal Park Zuid-Kennemerland


Landgoed Elswout
Rijke Amsterdamse kooplieden ontdekten in de 17e en 18e eeuw Zuid-Kennemerland als de ideale plek voor een buitenplaats. Landgoed Elswout, in beheer van Staatsbosbeheer, bij Overveen is een van de oudste daarvan.
Het Grote Huis van Elswout is een voor Nederland zeldzaam staaltje negentiende-eeuwse eclectische architectuur. Architect Constantijn Muysken heeft voor zijn ontwerp uit allerlei stijlen geput. Belangrijkste inspiratiebron vormden de zestiende-eeuwse villa’s buiten Rome: en dat is te zien!
Op landgoed Elswout treft u diverse monumenten aan, zoals een modelboerderij, dienstwoningen, blokhutten, tuinhuisjes, stallen en koetshuizen, een ijskelder en een aardappelkelder. Meest in het oog springen is de oranjerie met zijn grote glazen koepel.

Het sprookjesachtige landgoed, met oude bomen, heuvels en bruggetjes, leent zich goed voor bijzondere evenementen waar natuur en kunst samenkomen. Kom genieten tijdens het poëziefestival en Nazomer nachtlicht.
uitzichtwittebrug

23 augustus: Poëziefestival Dichters in Elswout

Op zondag 23 augustus 2015 presenteert Stichting Kleine Revolutie Producties met trots de vijfde editie van Kleine Revolutie Poëziefestival Dichters in Elswout. Om dit eerste lustrum te vieren zijn 10 dichters (uit Nederland, België en Finland) en een muzikant uitgenodigd om voor te komen dragen op Landgoed Elswout. De middag begint om 15.00 uur. Aanvang vanaf 14.00 uur. Einde 18.00 uur. Neem uw picknickmand mee! 
Line-up: Sirkka Turkka, Joke van Leeuwen, Lieke Marsman, Ruth Lasters, Ester Naomi Perquin, Maria Barnas, Charlotte van den Broek, Ineke Riem, Kira Wuck, Marieke Rijneveld. En muziek van Mevrouw Tamara. 

Meer info: www.kleinerevolutieproducties.nl
Datum: 23 augustus

Locatie: Elswoutlaan 22 2051 AE Overveen

Reserveren hoeft niet. Toegang is gratis, vrijwillige bijdrage is welkom.

Poeziefestival-NPZK-Elswout

23 en 24 september: Nazomernachtlicht

De zoektocht van kunstenaar Ronja Mooij heeft geleidt tot een bijzonder multidisciplinair cultureel evenement dat 16 en 17 september plaatsvindt op Elswout. In sfeervolle verlichting wandelt u over het prachtige Landgoed. Onderweg wordt u verrast door diverse kunstvormen. Performances, zoals een muziekstuk door harp, een moderne dans, een verhalenverteller, een mysterieuze acrobatische act in de bomen en een akoestische band die een lied ten gehore brengt in een bootje, drijvend tussen de waterlelies. Dit alles zal zich afspelen in een van de mooiste bossen die Nederland rijk is: Landgoed Elswout. De bomen, elfenbankjes, heuvels met mos en wateren zullen feeëriek belicht worden. Persoonlijk, intiem, sprookjesachtig, mysterieus, lieflijk, duister en licht tegelijk. 

Meer info en reserveren: www.nazomernachtlicht.nl

Datum: 16 en 17 september

Locatie: Elswoutlaan 22 2051 AE Overveen


nazomernachtlicht logo
Nazomernachtlicht

Nationaal Park Zuid-Kennemerland is een samenwerkingsverband van de provincie Noord-Holland, gemeente Haarlem, Bloemendaal, Velsen en Zandvoort, de beheerders PWN, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, particuliere eigenaren en IVN.


Nationaal Park Zuid-Kennemerland viert dit jaar haar 20 jarig bestaan met allerlei evenementen.

De complete activiteitenkalender vindt u op www.np-zuidkennemerland.nl


logo-lang-jubileum

kaart

DEEL DIT ARTIKEL OP

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK