Het Concertgebouw Beethoven Festival Online tot 9 november

Het Koninklijk Concertgebouw en het Koninklijk Concertgebouworkest slaan de handen ineen om de tweehonderdvijftigste geboortejaar van Ludwig van Beethoven te vieren binnen de beperkingen van het corona­beleid. Het Beethoven Festival Onlin tot en met 9 november wordt een groots opgezet muziekfestival met nieuwe streams en archiefmateriaal. Beethovens symfonieën met Iván Fischer Elke avond wordt om 20.30 uur een Beethovensymfonie gestreamd. Het gaat om opnamen in hd-kwaliteit van de Beethovencyclus die het Concertgebouworkest in 2013 en 2014 uitvoerde met Iván Fischer.

De frisse, transparante uitvoeringen baarden opzien en oogstten veel bewondering. Zo kopte NRC: ‘Ivan Fischer laat écht alle noten van Beethoven horen’. Elke uitzending begint met een interview door Floris Kortie (bekend van Podium Witteman) met een of meer leden van het Concertgebouworkest. 

De mooiste kamermuziek van Beethoven klinkt in zes Empty Concertgebouw Sessions die speciaal voor het Beethoven Festival Online zijn opgenomen.

 

Beleef het Beethoven Festival Online gratis mee!

• Iedere avond één symfonie met introductie door Floris Kortie en musici

• Gratis te bekijken via YouTube.com/concertgebouw en Facebook.com/concertgebouw

• Meer informatie op concertgebouw.nl/beethovenfestival

 

Foto: Eduardus Lee

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK