Het Grachtenfestival presenteert programma 2020

Van 7 tot en met 16 augustus 2020 vindt de 23e editie van het Grachtenfestival plaats in Amsterdam. Gerenommeerde en opkomende muzikale talenten spelen klassieke muziek en jazz uit alle werelddelen en vormen samen een rijk programma. Vanaf woensdag 1 juli gaan de kaarten in de verkoop.

 

Het Grachtenfestival gaat door en de kaartverkoop van het Grachtenfestival 2020 gaat van start! Hoewel er minder kaarten beschikbaar zijn dan voorgaande jaren, is het programma met ruim 80 concerten ook dit jaar divers, met klassieke muziek en jazz van over de hele wereld, op 30 locaties, door heel Amsterdam. Met trots presenteren we het programma van het Grachtenfestival 2020, waarbij ook diverse concerten gratis via live streaming gevolgd kunnen worden. “Het is een bizarre gedachte dat wij één van de weinige muziekfestivals zijn die wel doorgang kunnen vinden deze zomer. Ik ben er ongelofelijk trots op dat wij, dankzij de hulp van vele partijen, alsnog ruim 200 musici onder de 35 jaar kunnen uitnodigen om zich ook dit jaar aan het publiek te kunnen presenteren”, aldus directeur Marie-Luce Bree.

 

Wonder
Het thema van de komende editie is Wonder en het wonder van de muziek krijgt in deze tijd een extra lading. Voor deze editie van het festival zullen diverse mijlpalen uit de afgelopen eeuwen gememoreerd worden, die de muziek gebracht hebben naar hoe we het nu beluisteren en beleven. Muziek staat niet stil, maar ontwikkelt zich en innoveert net als elke andere sector. Muziek gaat met zijn tijd mee en is soms zowel vooruitstrevend als tijdloos. We stimuleren de vooruitgang en koesteren de iconen uit het verleden. Wat een rijkdom, wat een diversiteit, wat een wonderbaarlijke wereld van muziek. Wat een wonder!

 

Meesterlijk!-reeks
In de sfeervolle Wintertuin van het Krasnapolsky Hotel presenteren Artist in Residence Emmy Storms en GrachtenfestivalPrijs-genomineerden Daan Boertien, Channa Malkin en Shin Sihan van 10 tot en met 13 augustus de Meesterlijk!-reeks: een avond met een gevarieerd programma van Keltische klanken tot avontuurlijke volksmelodieën naar innemende zangpartijen over moederschap en de duistere muziek van een door gedichten geïnspireerde Mahler.

 

Première-stukken
Ook dit jaar gaan er tijdens het Grachtenfestival betekenisvolle muziekstukken in première, zoals de muziektheatervoorstelling Within Time van het collectief House of Makers, waar de musici en makers zich lieten inspireren door de moeilijke tijden van corona. Tijn Wybenga ging vanuit zijn huiskamer de digitale dialoog aan met de bandleden van het AM.OK voor zijn compositie-opdracht Het Wonder van Amsterdam en in het kader van de Opus Novum-serie stelt Kluster5 oude en nieuwe werken van Nederlandse bodem centraal in hun totaal-kunstwerk over het waarnemen van werkelijkheden. De vroeg-klassieke opera La Gara delle Grazie werd nooit eerder nieuw leven ingeblazen en dit jaar wordt het aangrijpende verhaal verteld door de jonge musici van het Das Neue Mannheimer Orchester onder leiding van de Canadese klavecinist Anders Muskens. En ten slotte nodigen we je uit bij de muzikale voorstelling Uit Einstein’s Vioolkist, over het muzikale verleden van Albert Einstein, gespeeld door het Delta Piano Trio en met grappige en ontroerende anekdotes verteld door Ab Nieuwdorp.

 

Het Grachtenfestival 2020 vindt plaats van 7 t/m 16 augustus.
www.Grachtenfestival.nl 

 

 

Foto: Ananse Orchestra o.l.v. Yannick Hiwat in De Duif, waar we veelvuldig spelen, tijdens Grachtenfestival 2019  © Melle Meivogel
Yannick Hiwat is tijdens de komende editie met zijn quintet te bewonderen in Felix Merites op vrijdag 14 augustus

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK