Het is weer tijd voor Stripdagen Haarlem! En ditmaal niet als 2-daags festival, maar als 10-daags festijn!

Vrijdag 3 juni t/m 12 juni is er weer van alles te beleven in Haarlem op het gebied van strips en het betere beeldverhaal. Naast de bekende stripbeurzen zijn er weer tal van bijzondere tentoonstellingen, films, theatervoorstellingen en lezingen te bezoeken. Voor wie graag een dansje waagt zijn er maar liefst twee feesten georganiseerd en ook aan de kinderen is gedacht in de vorm van leuke gratis workshops. Hieronder een kleine greep uit het programma:

Stripbeurzen – 4 & 5 juni
De bekende kramen en stands met oude en nieuwe strips strijken weer neer in het eerste festivalweekend op de Grote Markt en in de Philharmonie.

Hoofdtentoonstelling Underground: Van Pontiac tot Guthrie – 3 juni t/m 3 juli
In de Vishal is de hoofdtentoonstelling van het thema Underground te bezoeken. Deze tentoonstelling leidt de bezoeker door de wereld van de undergroundstrips. Met als vertrekpunt Undergroundkoning Peter Pontiac.
Locatie: De Vishal, Grote Markt 20
Vishal-1

Hoofdtentoonstelling De Schilder getekend – 3 t/m 26 juni
In deze kleurrijke tentoonstelling in staan stripbiografieën over bekende kunstenaars centraal. Zo zijn er originelen, schetsen en interviews te zien van o.a. Robert van Raffe (Mondriaan), Luc Cromheecke (Daubigny), Barbara Stok en Teun Berserik (Van Gogh), Typex (Warhol) en Marcel Ruijters (Jheronimus Bosch).
Locatie: 37PK, Groot Heiligland 37
37PK-1

Stripdagen Haarlem Pop-up store
Vanaf 24 mei t/m 12 juni is de Stripdagen Haarlem Pop-up store geopend! Naast de functie van centraal festival infopunt waar het gratis programmaboekje te verkrijgen is, wordt hier merchandise en werk van tekenaars verkocht.
Locatie: Anegang 4.
Dagelijks geopend van 11u-16.30.

Voor meer info en het complete programma: www.stripdagenhaarlem.nl.

DEEL DIT ARTIKEL OP

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK