Honderden ateliers open dit weekend

Dit weekend, zaterdag 24 en zondag 25 juni, vindt de negende editie plaats van het Landelijk Atelierweekend waaraan honderden ateliers in heel Nederland deelnemen. Bezoekers krijgen zo een unieke kijk in het leven en werk van beeldend kunstenaars.

 

Tijdens het Landelijk Atelierweekend krijgen kunstliefhebbers in heel Nederland de kans om binnen te kijken in de werkplaats van een kunstenaar bij hen in de omgeving en zo meer te weten te komen over hun werkwijze en inspiratiebronnen. Daarnaast is het ook mogelijk om kunst te kopen, direct bij de kunstenaar. De overkoepelende organisatie is in handen van Stichting Kunstweek met als voornaamste doel het samenbrengen van kunstliefhebber en kunstenaar.

 

Deelnemende ateliers in elke provincie
Meer dan 180 kunstenaars uit heel Nederland zetten de deuren van hun atelier in het weekend van 24 en 25 juni open voor belangstellenden om hen een kijkje te gunnen in hun wereld. Met veel passie en trots tonen ze hun kunstwerken en vertellen geïnteresseerden graag over het ontstaansproces.
In elke provincie zijn meerdere ateliers te bezoeken. Via de website van het Landelijk Atelierweekend kunnen geïnteresseerden zien welke ateliers geopend zijn. Een zoekfunctie en een interactieve kaart maakt het vinden van deelnemende ateliers in de eigen regio eenvoudig.

 

Workshops, exposities en demonstraties
Veel kunstenaars organiseren in hun atelier ook extra activiteiten zoals een mini-workshop, een demonstratie of een expositie met werk van andere kunstenaars. In de online agenda van het Landelijk Atelierweekend is te vinden welke ateliers extra activiteiten organiseren.

Een bezoek aan één of meer ateliers is gratis tijdens het Landelijk Atelierweekend en een bezoek wordt altijd meer dan gewaardeerd door de kunstenaars in kwestie.

 

Wilt u meer informatie, kijk dan op www.landelijkatelierweekend.nl

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK