INTERTWINED – nieuwe expositie in provinciehuis

Van 4 november 2017 tot en met 12 januari 2018 is de nieuwe Dreefexpositie
INTERTWINED – 10 JAAR HAARLEMS SIERAAD COLLECTIEF te zien in het provinciehuis in Haarlem. De expositie maakt deel uit van de 32ste editie van de Haarlemse Kunstlijn.

Zes leden van het Haarlems Sieraad Collectief (HSC) ontwierpen voor de expositie een uniek sieraad. Elk sieraad heeft een Haarlems of Noord-Hollands tintje. Het provinciehuis: Paviljoen Welgelegen in Haarlem, en Noord-Holland waren inspiratiebron voor de kunstenaars.

De titel ‘InterTwined’ (ineengevlochten, verstrengeld), staat oorspronkelijk voor textiele bewerkingen, maar heeft in dit specifieke geval betrekking op de samenwerking die het collectief is aangegaan met voor hen inspirerende gastkunstenaars.

Naast sieraden van het HSC zijn er werken te zien van videokunstenaar Kirsten Geisler (keuze Sylvia Blickman), glaskunstenaar Bibi Smit (keuze Brigit Daamen), schilder en beeldhouwer R.W. van de Wint (1942 – 2006, keuze Hilde Foks), pinholefotograaf Bethany de Forest (keuze Jennifer Hoes), beeldhouwer en keramist Anita Manshanden (keuze Floor Max) en glaskunstenaar Josja Caecilia Schepman (keuze Annemiek Steenhuis).

Tijdens het kunstlijnweekend op 4 en 5 november is de expositie te zien van 11.00 – 17.00 uur in Paviljoen Welgelegen, Dreef 3 te Haarlem. Hierna is de expositie op werkdagen te bezichtigen van 9.00 uur tot 17.00 uur.

Haarlems Sieraad Collectief
Het Haarlems Sieraad Collectief is in 2007 opgericht en bestaat uit zeven sieraadvormgevers. Hun individuele werk is wereldwijd bekend en is opgenomen in tal van museumcollecties. Meer informatie is te vinden op de website van het collectief.

Dreefexposities
In de reeks ‘Dreef Exposities’ wordt onder meer aandacht besteed aan het werk van Noord-Hollandse kunstenaars, de Provinciale Atlas van Noord-Holland en werk uit de Kunstcollectie van de provincie Noord-Holland. Bovendien is er jaarlijks een expositie te zien in het kader van de dit jaar gestarte serie ‘Provincie op bezoek’.

 

DEEL DIT ARTIKEL OP

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK

 

Translate »