Justin Samgar lanceerde tijdens Blue Monday nieuwe tracks over depressie

Op de dag van het jaar waarop het grootste aantal mensen last heeft van depressieve gevoelens lanceerde Justin Samger zijn Inferno EP. In de drietal nieuwe muzikale spoken word tracks uit zijn Inferno EP kaart hij depressie stevig aan. De thematiek van deze teksten wordt versterkt door de filmische muziek van Rui Reis Maia, een bekroonde producer en componist van documentaire- en filmmuziek.

 

De teksten en muziek op Inferno gaan over omstandigheden die ervoor kunnen zorgen dat mensen depressief worden. De verteller geeft ook handvatten om een betere toekomst te creëren.
 
Vechten met de vader
Justin Samgar is opgegroeid in een sekte met huiselijk geweld. Hij werd verbannen uit zijn gemeenschap en kwam al op een jonge leeftijd in aanraking met criminaliteit. Zijn leven stond grotendeels in het teken van armoede, eenzaamheid, posttraumatische stress en depressies. Door middel van therapie, podiumkunst en liefde is deze spoken word artiest er uiteindelijk beter uitgekomen. Om de release van deze EP visueel te versterken lanceert Justin op deze dag ook een spoken word video van één van de drie tracks. De titel is ‘Vechten met de vader’ en gaat over huiselijk geweld. Hoe het effect heeft op volgende generaties en hoe je de keten van geweld kunt doorbreken. Het landelijke kennisinstituut voor de aanpak van social vraagstukken Movisie deelt binnenkort de video over huiselijk geweld in hun netwerk en op hun social media. Slachtofferhulp Nederland deelt de video intern met alle medewerkers die ondersteuning bieden bij huiselijk geweld.
 
Alle pijn en beproevingen vormen album KARAKTER
De Inferno EP is de eerste van drie EP’s die gelanceerd worden voorafgaand aan het spoken word album KARAKTER dat op 21 maart wordt uitgebracht. Een album met in totaal 13 tracks, gemaakt in samenwerking met muziekproducer Rui Reis Maia. Het geheel heeft een verhaallijn die lichtjes gebaseerd is op De Goddelijke Komedie van Danté Alighieri. Verhalenverteller Justin Samgar klimt vanuit de hel van zijn herinneringen naar een zelfgecreëerde hemel. Alle pijn en beproevingen vormen uiteindelijk zijn KARAKTER. Justin vertelt: “Het is een album dat je bij de keel grijpt, hard op de billen slaat en je vervolgens zachtjes kust en aait om je gerust te stellen.”
 
Spoken word: het bewuste broertje van rap
De meeste hiphopliefhebbers weten ondertussen wel wat spoken word is. Het wordt vaak gezien als het maatschappelijk bewuste broertje van rap en leent zich uitstekend om verhalen van onderdrukte groepen een gezicht en stem te geven. Spoken word en hiphop zijn hoe dan ook onlosmakelijk verbonden met elkaar en een belangrijk onderdeel van de invloedrijke ‘black culture’ uit de V.S. Voor spoken word artiest Justin Samgar voelde hiphop in de jaren ‘90 als thuiskomen. In die tijd zag hij zijn favoriete rappers als grote broers die hem leerden hoe de wereld en het leven in elkaar zitten.
 
 
 
 

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK