Kamelen collectie in het Kleinste museum van Haarlem

De geboren mug Tony van Wechem heeft een verzameling van 230 kamelen. Een selectie hiervan is te zien te zien in het Kleinste museum van Haarlem. De tentoonstelling wordt op donderdag 5 januari om 16:00 uur geopend. 

 

Tony van Wechem kocht haar eerste kameel in maart 1989 in Egypte, de plek waar de liefde voor het woestijndier is begonnen en waar ze meerdere keren per jaar naar toe gaat. Nu heeft ze kamelen in allerlei maten en vormen: pluchen handpoppen, sieraden, theepotten, lampen, kussens, tasjes, knuffels, postkaarten en boekjes. Het oudste exemplaar in de collectie van Tony is meer dan 100 jaar, het is een inktpotje van olijvenhout.

 

Ware liefde

Veel kamelen heeft Tony gekregen van vrienden. De favoriet van Tony is een kamelenlamp met kokosnoten. Dit bijzondere object heeft ze online gekocht. Tony’s meest recente aanwinst is een kameeltje in de vorm van een bad eendje, met piep en al.

Thuis heeft ze haar mooiste exemplaren in de woonkamer staan. Een groot deel van de verzameling heeft Tony opgeslagen in kratten. Tot nu dan, want van 5 januari tot en met 27 februari is haar verzameling te bewonderen in het Kleinste museum van Haarlem. De onthulling van de tentoonstelling is op donderdag 5 januari om 16:00 uur. Iedereen is van harte welkom om langs te komen.

 

Het Kleinste museum van Haarlem is onderdeel van Kunst Centrum Haarlem. Vanaf 2017 zijn er steeds nieuwe verzamelingen te zien van bekende en minder bekende Haarlemmers. Het museum is te bewonderen vanaf de stoep op de Gedempte Oude Gracht 119 en daarom 24/7 open.

Kunst Centrum Haarlem is dé kunstuitleen in de regio Kennemerland heeft een collectie van ongeveer 5000 kunstwerken. Naast de kunstuitleen presenteert Kunst Centrum Haarlem regelmatig exposities en zijn er bijeenkomsten met kunstenaars. De tentoonstellingen zijn altijd gratis toegankelijk. Het kunstcentrum heeft ook een winkel met design en gebruiksvoorwerpen. Kom langs op de Gedempte Oude Gracht 117-121 in het centrum van Haarlem.

 

Zie ook:  https://www.kunstcentrum-haarlem.nl/de-passie-van-tony-van-wechum-kamelen/

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK