Keramiek van Ineke van Eden in Kunst centrum

Op zaterdag 23 februari om 15.00 uur opent in Kunst centrum Haarlem een expositie met kleurrijk werk van keramiste Ineke van Eden. In november 2018 ontving Ineke van Eden de Kunstlijn Publieksprijs. Bezoekers aan de Kunstlijn in Haarlem konden hun stem uitbrengen op hun favoriete kunstwerk. Een groot deel van de bezoekers koos voor het beeldje Bluebird van Ineke van Eden. Als prijs kreeg Ineke van Eden een tentoonstelling in Kunst centrum Haarlem.

Vrolijke en speelse beeldjes, vaak dierfiguren, kenmerken het werk van Ineke van Eden. Zij laat zich inspireren door het leven van alledag en wil met haar werk zorgen voor tenminste een glimlach.
Haar werk, van grote beelden tot kleine dierendoosjes, is gemaakt van chamotteklei versierd met bijvoorbeeld gekleurd slib, glazuur en lusters (glazuur-techniek) met edelmetalen.

De opleiding tot keramiste kreeg Ineke van Eden in Richmond in Engeland. Daarnaast heeft zij de Nederlandse Keramiekopleiding in Gouda met succes afgerond. Als docente was zij onder meer werkzaam in de oliestaat Oman. Op dit moment werkt Ineke van Eden bij Hart Werk & Kunst van de Hartekamp Groep en heeft haar keramiekatelier aan huis in Heemstede.

De tentoonstelling is te zien tot en zaterdag 23 maart a.s. Kunst centrum Haarlem bevindt zich aan de Gedempte Oude Gracht 117-121. Kunst centrum Haarlem is al bijna 50 jaar het centrum voor kunstuitleen in de regio Kennemerland. De collectie bestaat uit meer dan 6000 kunstwerken. Het kunstcentrum heeft ook winkel met design en gebruiksvoorwerpen. Naast de kunstuitleen en winkel presenteert Kunst centrum Haarlem regelmatig exposities en organiseert bijeenkomsten met kunstenaars. Openingen en tentoonstellingen zijn vrij en gratis toegankelijk.

www.kunstcentrum-haarlem.nl

DEEL DIT ARTIKEL OP

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK

 

Translate »