Kloostergangen Expositie: La Dolce Vita verbeeld

La Dolce Vita associeert men veelal met de in de jaren zestig spraakmakende film van Frederico Fellini.  Maar het woord staat ook voor een iets algemener begrip. Letterlijk betekent dit “het zoete leven”, maar in figuurlijke zin ligt het breder, de gangbare omschrijving luidt: “al het goede uit het leven”. Daaronder worden veel zaken verstaan zoals het lekkere eten en ook de mooie, ontspannen en gezonde aspecten uit het leven.

 

 

Een breed thema dat door een elftal beeldend kunstenaars van de  kunstenaarsvereniging KZOD uit Haarlem is gekozen om in de historische ruimte  van de Kloostergangen in het Haarlemse Stadhuis te exposeren. Een vingerwijzing naar de uitwerking van het thema door de 11 leden wordt op de uitnodigingskaart gegeven: de exposanten hebben zich met name laten inspireren door begrippen als gezin, vriendschap, strand, natuur, zomerse feesten en humor. Het zomerse feestelijke accent voert zonder meer de boventoon, getuige o.m. de kleurrijke werken van Vera Bruggeman en Eveline Vos. In een werk van Eveline Vos met als titel “The Embrace” voelt men zelfs duidelijk de sfeer in de films van Fellini. Larissa Neslo refereert op het feestelijke aspect met haar werk “Dansende kraanvogels” terwijl  Adriaan Brand op subtiele wijze een verdwaald oranje lint toont, als een overblijfsel na een feestelijk evenement. Qua sfeer geheel ander werk dan de beelden van twee vrouwen van Marie Therese Dijkman en de kindertekeningen van Marcel Kooij. Eline JJ en Jolanda Kanters exposeren met humoristisch werk met een nadruk op absurde situaties. Een bijzondere sfeertekening geeft Francisca Janssen in beeld en geschrift van haar ”dolce vita” beleving in een meer mediterrane omgeving.         

 

 

De exposerende kunstenaars zijn Adriaan Brand, Vera Bruggeman, Marie-Therese Dijkman, Ronnie Helder, Francisca Janssen, Eline JJ, Jolanda Kanters, Marcel Kooij, Rosa Navarro, Larissa Neslo en Eveline Vos. De tentoonstelling is in De Kloostergangen (Grote Markt 2) gedurende alle werkdagen (van 08.00 tot 17.00 uur) te bezichtigen vanaf woensdag 31 juli t/m donderdag 5 september 2019. De opening vindt plaats op vrijdagmiddag 2 augustus om 16.00 uur door Adriaan Brand. Zie ook www.kzod.nl en  www.facebook.com/kunst.zijonsdoel      

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK

 

Translate »