Kunstexpositie Sander Foppele

Vanaf 20 mei t/m 25 juni exposeert kunstenaar en voormalig acteur Sander Foppele zijn Living Gold collectie in zijn eigen atelier op de Paul Krugerkade in Haarlem: een bijzondere, rauwe plek in een oude koekjesfabriek, waar de muren niet zoals thuis zijn, en de vlammen je spreekwoordelijk om de oren vliegen. Maar, waar bezoekers zeker een goede indruk krijgen van de warmte en levendigheid van zijn gouden sculpturen.

 

SANDER FOPPELE OVER ZIJN EXPOSITIE:

“Met mijn Living Gold sculpturen wil ik niet alleen warmte en sfeer brengen op muren, maar vooral ook een lach op het gezicht van mensen.”

 

Iemand vroeg mij laatst waarom ik kunst maak. Ik zei, om mijn gevoel te uiten. Ik koos er daarom voor om met heel veel kleur te werken: fel geel, fel blauw, fel rood. En op lekkere grote doeken, om mij helemaal op te kunnen uitleven. Vanaf nu kies ik een andere richting. Ik gebruik kunst niet langer als mijn uitlaatklep, maar als een manier om anderen blij te maken. Door wat kleinere werken te maken, voorzien van neutrale kleuren en vormen, maar wel elk met een eigen, uniek karakter, kan ik meer mensen bereiken. Maar vooral: ervoor zorgen dat meer mensen kunnen genieten van iets moois aan de muur. De wandsculpturen in deze serie zijn gemaakt van goud. Een kleur die al sinds jaar en dag wordt geassocieerd met geluk en vooruitgang. Een kleur die zorgt voor warmte en blijdschap. En dankzij de combinatie van vorm en veranderende lichtval, de suggestie wekt écht te leven. Vandaar de naam van deze expositie: ‘LIVING GOLD’.”

 

WAAR?      
Paul Krugerkade 8, Haarlem.      

WANNEER?          
Van zaterdag 20 mei t/m zondag 25 juni 2023.   

AFSPRAAK MAKEN?        
De expo is alleen te bezoeken op afspraak. Klik HIER om een moment in te plannen.

GOOD TO KNOW

De ‘Living Gold’ sculpturen zijn ook te bekijken op zijn website. De foto’s hier geven een heel realistisch beeld van hoe ze zijn, Maar, in iedere lichtval en vanuit ieder standpunt zijn de sculpturen weer net anders qua sfeer en uitstraling. De moeite waard dus om ze in het echt te bewonderen! Bovendien is het werk uit Sander’s expressieve periode ook te zien in zijn atelier in Haarlem, en kun je dus ook meteen een kijkje nemen in zijn verleden…

MEER INFO

www.sanderfoppele.com

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK