Licht Festival Caprera

Het Licht Festival Caprera, dat vorig jaar begon als een bijzonder jubileum-evenement, keert dit jaar wegens groot succes terug. Van 20 februari tot en met 3 maart verandert het bosrijke decor van Openluchttheater en Wandelpark Caprera in een magische wereld van licht en kleur.

 

Het Licht Festival Caprera is niet zomaar een wandeling, het is een ontdekkingstocht door het bos langs maar liefst 12 indrukwekkende lichtkunstwerken van zowel Nederlandse als internationale bodem. Ieder kunstwerk is zorgvuldig geplaatst langs een wandelroute van 1,5 kilometer, waardoor je als bezoeker ondergedompeld wordt in een poëtische wereld waar natuur en innovatieve technologie samenkomen. Ieder kwartier vertrekt er een kleine groep wandelaars, waardoor het nooit te druk wordt en je je op je eigen tempo kunt verdiepen in de kunstwerken.

 

Voor jong en oud

Aangezien het Licht Festival Caprera deels tijdens de voorjaarsvakantie valt, is het ook een ideaal vakantie-uitje voor het hele gezin. Na de wandeling kun je op het sfeervolle horecaplein met een lekker (warm) drankje nagenieten van de bijzondere ervaringen.

 

Lichtjes in de duisternis

Directeur van Caprera, Lode van Piggelen benadrukt het unieke karakter van dit festival: ‘Er bestaan natuurlijk meerdere lichtfestivals in Nederland, maar een groot deel daarvan vindt plaats in stedelijk gebied waarvan zichzelf al veel licht is. Wij organiseren Licht Festival Caprera midden in de Bloemendaalse natuur, waar nauwelijks sprake is van lichtvervuiling. Hierdoor komen de lichtkunstwerken optimaal tot hun recht en ontstaat een adembenemende ervaring.’

 

Internationaal erkende kunstenaars

Met de tweede editie van dit evenement onderstreept Caprera wederom haar toewijding om kunst en cultuur te verbinden met de natuurlijke pracht van het wandelpark. Onder leiding van multidisciplinair kunstenaar Wouter Brave, brengen de volgende kunstenaars hun creatieve visie tot leven in het bosrijke decor van Caprera: Gert-Jan Adema, Jos Agasi, Gijs van Bon, Lonneke Coppen, Touki Delphine, Jurrian van den Haak, Alaa Malawi, Onionlab, Studio Toer, Jop Vissers Vorstenboch en curator Wouter Brave zelf.

 

Praktische informatie:

Data: Dinsdag 20 februari tot en met zondag 3 maart 2024.

Tijden: Tijdslots tussen 19.00 en 21.00 uur (21.45 uur op vrijdagen en zaterdagen).

Een wandeling langs de lichtkunstwerken duurt tussen de 45 en 90 minuten.

Tickets: Verkrijgbaar op www.caprera.nu

Volwassenen: €18,50 Kinderen (t/m 12 jaar): €12,50

Voor meer informatie bezoek www.caprera.nu.

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK