Liefde in Galerie De Waag

Zes kunstenaars van Kunstenaarsvereniging Kunst Zij Ons Doel (KZOD) tonen hun werk tijdens de Kunstlijn 2023 met als thema ‘Liefde’ in Galerie de Waag. Op uiteenlopende wijze en met gebruik van diverse technieken is het verbindende thema door de kunstenaars uitgewerkt.

 

Jacqueline van Rosmalen verwerkt haar passie voor natuur met aquarelpotlood en houtskool op papier en doek, zoals te zien op ‘This is not a Lovesong’ met gefranjerde tulp. In de Victoriaanse tijd bestond er een vertaalboek voor bloemen. Het ontvangen boeket of de roos-chrysant-tulp kon toen een geheime liefdesboodschap of een duidelijke hint overbrengen. Ook nu nog staat de rode roos voor de liefde.

 

Zo is er door Rosa Navarro gewerkt met cyanotype op glas en Lumen Print (fotogram direct op fotopapier).

 

Astrid Keijser maakt gebruik van diverse materialen. Te zien zijn een print, schilderijen van olie- en acrylverf en een reliëf gemaakt van beton. Zij toont de liefde voor de schoonheid in de alledaagse dingen: kannetjes, theedoeken, pollepels en nog meer spullen die in de keuken te vinden zijn. Ze geeft ze het liefst zo strak mogelijk weer, zonder al te veel tierelantijnen.

 

De foto van Ada Kors is gemaakt in Engeland en is afgedrukt op aluminium dibond. Haar hart ligt bij het abstraheren van foto’s, direct in de camera en zonder fotoshoppen. Genieten van fotografie en fotograferen op gevoel is haar belangrijkste speerpunt.

 

Portretten en modellen behoren tot de favoriete onderwerpen van Joke Kokkelkoren. Ze schilderde enkele van deze portretten op de modelsessies die in de Waag op de ‘Teekenzolder’ gehouden worden. Ze zijn in olieverf op vooraf prepareerd hout geschilderd, op een vrij snelle manier waardoor ze schetsmatig aandoen. 

 

In het werk van Marja Verhage komen veel vormen voor die een abstractie van beweging laten zien. Zij vindt het intrigerend om die weer te geven in zoiets onbeweeglijks als steen. Het liefst werkt ze in hardere steensoorten maar daarnaast ook in albast, dat door zijn transparantie bijzondere resultaten geeft.

 

Een grote verscheidenheid aan werken, die het de moeite waard maakt een kijkje te nemen in Galerie De Waag op de eerste etage aan het Spaarne.

 

De expositie loopt van vrijdag 3 t/m zondag 26 november van 13:00 tot 17:00 uur.

Tijdens beide Kunstlijnweekends, zaterdag 4 en zondag 5 november & zaterdag 11 en zondag 12 november is de Waag geopend vanaf 11:00 uur.

 

Galerie de Waag, Spaarne 30 Rood, 2011 CJ Haarlem

 

Beeld: Joke Kokkelkoren; Meisje met glaasje absinth, olieverf op paneel 45 x 50 cm

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK