Maison Ruinart | Jeppe Hein – Right Here, Right Now

Elk jaar geeft Maison Ruinart een internationale hedendaagse kunstenaar carte blanche om zijn geschiedenis en knowhow te interpreteren via zijn of haar kunst. In voorgaande jaren werden Liu Bolin (2018), Vik Muniz (2019) en David Shrigley (2020/2021) uitgenodigd om hun eigen artistieke invulling te geven.

 

Dit jaar heeft Maison Ruinart carte blanche gegeven aan de in Berlijn woonachtige Deense kunstenaar Jeppe Hein (1974). Voor Hein is het maken en proeven van champagne – vanaf het moment dat de druiven worden geoogst tot het moment dat de wijn sprankelt in de mond – een totale zintuiglijke ervaring. De essentie hiervan vertaalde hij in een kunstinstallatie, Right Here, Right Now, die de 5 zintuigen aanspreekt en de 4 elementen – aarde, water, lucht en vuur – oproept die essentieel zijn bij het maken van champagne.

 

Na het lanceringsevenement in het Palais de Tokyo in Parijs, in april 2022, zal de tentoonstelling de wereld rondreizen. Deze steeds veranderende installatie zal ook te zien zijn tijdens de 59e Biënnale van Venetië.

 

1 APRIL – 3 APRIL 2022 | PALAIS DE TOKYO, PARIJS, FRANKRIJK

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK