Marcella Kuiper wint de Kunstlijn Publieksprijs 2019

Beeldend kunstenaar Marcella Kuiper heeft de Kunstlijn Publieksprijs 2019 gewonnen met haar werkDialoog. Kuiper ontving op donderdag 7 november jl. in Kunst centrum Haarlem de prijs uit handen van Marina Raymakers, directeur van Kunst centrum Haarlem. In Kunst centrum Haarlem was tijdens de Kunstlijn een overzichtstentoonstelling te zien meer dan 300 kunstenaars die hebben deelgenomen aan deze kunstroute.

 

Bezoekers aan de Kunstlijn konden hun stem uitbrengen op hun favoriete kunstwerk. De meeste stemmen kreegDialoog een metalen object van Marcella Kuiper waarin film en klank op een poëtische wijze met elkaar verbonden zijn en de voortschrijdende ouderdom het thema is. Vicky Brinkmann, Anouk Rosenhart, Lizan van Dijk enRiette Butôt eindigden met een exact aantal stemmen op de 2e plaats. Als prijs krijgt Marcella Kuiper in het voorjaar van 2020 een solo-opstelling met haar werk in Kunst centrum Haarlem.

 

 

De overzichtstentoonstelling in het kunstcentrum was een groot succes. De meer dan 300 kunstenaars waren vertegenwoordigd met een miniatuurwerkje. De bezoekers konden op deze wijze een voorselectie maken van de tentoonstelling die zij graag wilden gaan zien op de talloze locaties in Haarlem en omstreken. In totaal bezochten ruim 3000 mensen de overzichtstentoonstelling in het kunstcentrum. 

De Kunstlijn is de oudste atelierroute van Nederland en het grootste kunstevenement in Haarlem en omstreken. Elk eerste weekeinde van november openen bijna 300 kunstenaars uit de regio de deuren van hun atelier voor kunstminnend publiek. Ook musea, galeries, winkels, expositieruimten en broedplaatsen stellen hun ruimte beschikbaar voor tentoonstellingen in het kader van de Kunstlijn.

 Kunst centrum Haarlem is al bijna 50 jaar het centrum in de regio Kennemerland voor kunstuitleen. De collectie bestaat uit meer dan 6000 kunstwerken. Het kunstcentrum heeft ook een winkel met design en gebruiksvoorwerpen. Naast de kunstuitleen en winkel presenteert Kunst centrum Haarlem regelmatig exposities en organiseert bijeenkomsten over beeldende kunst in de ruimste zin van het woord.

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK

 

Translate »