Margriet Sjoerdsma aka ODELION in het Rietveld Thuis Theater

Deze maand zou Margriet Sjoerdsma eigenlijk touren met haar ODELION ORCHESTRA, maar ook haar tour gaat helaas niet door. Ze kijkt er naar uit een intiem solo concert te geven in het online Rietveld Theater en de verhalen rondom het ontstaan van haar liedjes te vertellen en te zingen. Toch nog een presentatie van haar nieuwe album, maar dan online! 
 
 

Met ODELION slaat Margriet Sjoerdsma (o.a. bekend van A Tribute to Eva Cassidy) een nieuwe muzikale weg in. Het gelijknamige album is de eerste afslag van deze nieuwe muzikale route. Ze keert er terug naar haar eerste liefde: eigen liedjes maken. De liedjes kwamen tot leven in een huisje in Noorwegen. Ver weg van de waan van alledag, de stress, drukte en chaos van het moderne leven. Ze zat er drie maanden lang, in haar eentje. De naam ODELION is geïnspireerd op dat kleine huisje, dat voor zoveel inspiratie zorgde. Odelien staat midden in een overrompelend landschap, waar de natuur nog heer en meester is en de stilte oorverdovend. Voor Margriet het ideale decor om te schrijven over tijdloze thema’s als los- en achterlaten, durven springen, eenzaamheid, liefde en verwondering.

 
De pers is unaniem lovend over ODELION’s debuutalbum (2019)
 
Musicmaker: ‘Een machtig mooi muzikaal werkstuk dat de aandacht verdient’ 
 
Dagblad van het Noorden: ‘Noem het folk, noem het pop, noem het desnoods jazz, ODELION raakt aan alle genres en klinkt – knap genoeg – als een organisch geheel’*****
 
De Limburger: ‘Scherper dan ooit, het muzikale vernuft, het persoonlijke en de verfijning’****
 
 
Het album werd in 2019 in o.a. poptempel Paradiso en LantarenVenster gepresenteerd. Ook was ODELION te gast bij Leo Blokhuis op Radio 2. In 2019 won ze eveneens de prestigieuze Nederlandse Oeuvreprijs Kleinkunst en Cabaret, die werd verzilverd met een Bronzen Leeuw (vorige winnaars o.a. Lenny Kuhr en Herman van Veen).
 
 
 
ZATERDAG 23 MEI 20.30 uur
TICKETS € 7,50 per bezoeker / € 15 per huiskamer
 
 
 
 
Over Rietveld Thuis Theater
Nu alle theaters gesloten zijn, heeft ook het Rietveld Theater gezocht naar alternatieven om haar publiek te kunnen bedienen en artiesten en technici aan het werk te houden. De afgelopen maand is het concept ThuisTheater doorontwikkeld, dat inmiddels op volle toeren draait. 
 
Via een live stream biedt het Rietveld Thuis Theater online voorstellingen en concerten, soms gestreamd vanuit het huis van de artiest, vaak vanuit de intieme theaterzaal van het Rietveld Theater in Delft. Er zijn 20 voorstellingen geweest en er staan er zo’n 40 in de planning. 
 
De voorstellingen zijn niet gratis! Juist in deze tijden vinden wij het belangrijk kunst en cultuur op waarde te schatten en publiek gewoon te laten betalen voor hun toegangskaartje. Het grootste gedeelte van de kaart opbrengst gaat naar de artiest, de rest naar de techniek en de organisatie. Wij hebben cultureel ondernemerschap hoog in het vaandel en dragen graag een steentje bij aan het behoud van de culturele sector.
 

DEEL DIT ARTIKEL OP

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK

 

Translate »