Mooie reeks Stadsorgelconcerten in de Grote of St. Bavokerk in Haarlem

leder jaar staan van mei tot en met oktober in Haarlem de Stadsorgelconcerten geprogrammeerd op het Christian Müller-orgel in de Grote of St. Bavokerk en op het Cavaillé-Coll-orgel in de Philharmonie in Haarlem . In meer dan dertig concerten komen nationale en internationale toporganisten voorbij. Vanwege de coronamaatregelen kon het dit jaar geen doorgang vinden. Gelukkig kunnen liefhebbers alsnog deze zomer genieten van prachtige orgelconcerten. Op tien dinsdagavonden staat er een reeks concerten op het programma, met gerenommeerde organisten uit Nederland. Wel is het vanwege alle maatregelen anders dan andere jaren. Zo moetenbezoekers verplicht vooraf reserveren, worden mensen naar hun plaatsen begeleid bij binnenkomst en worden programma’s alleen online verstrekt.

 

Haarlemse orgelreeks een feest voor iedereen

In de maanden augustus tot en met oktober wordt het voor orgelliefhebbers en bezoekers aan Haarlem genieten. Gerwin Hoekstra opent op dinsdag 4 augustus de reeks Stadsorgelconcerten. Hij werd op 27-jarige leeftijd als jongste kandidaat benoemd tot nieuwe organist van de Jacobijnerkerk in Leeuwarden . Op het programma staan onder andere werken van J.S. Bach en Charles Racquet. Achter het Müller-orgel nemen ook Jan Pieter Lanooy, Rien Donkersloot, Peter Westerbrink en andere toporganisten uit Nederland plaats. Haarlemse stadsorganist Anton Pauw en Jos van der Kooy sluiten de reeks op dinsdag 6 oktober af.

 

Gezonde afstand

De Grote of St. Bavokerk volgt de richtlijnen van het RIVM wat betreft afstand houden en hygiëne om het voor alle bezoekers zo veilig en prettig mogelijk te laten verlopen. Vanwege alle maatregelen is het wel anders dan voorgaande jaren. Zo is het verplicht om vooraf te reserveren en krijgen alle bezoekers bij binnenkomst hun plaatsen toegewezen. Verder vinden er geen inleidingen plaats voorafgaand aan de concertenen zijn programma’s alleen online beschikbaar .

 

Wat: Aangepast programma Stadsorgelconcerten Haarlem 2020 Waar: Grote of St. Bavokerk in Haarlem [Oude Groenmarkt23) Wanneer: 4 augustus t/m 6 oktober 2020

Informatie & kaartverkoop : Philharmonie Haarlem Telefonisch 023-5121212 [ma t/m vr tussen 10 en 16 uur) of online www.theater-haarlem.nl/stadsorqelconcerten

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK