Nieuwe exposities in het ABC Architectuurcentrum

Het ABC Architectuurcentrum is hét centrum  voor architectuur en stedenbouw van Haarlem en de regio Kennemerland. Op 1 juni zijn wij, na een lock-down van ruim 2,5 maand, weer open. En hoe! Wij hebben vier nieuwe exposities voor je in petto plus een bijzonder programma voor de Dag van de Architectuur op 20 juni, helemaal corona-proof.

 

20 juni: Dag van de Architectuur, een publieke zaak

Hoewel het er even naar uitzag dat het niet zou lukken, heeft het ABC een uitdagend programma voor de Dag van de Architectuur georganiseerd. Met als thema ‘Architectuur is een Publieke Zaak’ dagen we je uit om op zaterdag 20 juni projecten te ‘bezoeken’ die tot de verbeelding spreken. En dat allemaal corona-proof! Rekening houdend met alle voorschriften kun je van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat lopend of fietsend langs diverse bijzondere en interessante gebouwen en locaties. Het enige dat je nodig hebt is je smartphone met een geïnstalleerde QR-code-app. Je vindt de code op onze website en in de folder die bij het ABC voor je klaarligt.

Download het programma van de Dag van de Architectuur en scan de QR-code

 

GEBOUWDE TROTS! – werk van ABC-sponsoren en speciale relaties

Het ABC heeft haar sponsoren en bijzondere relaties verleid en uitgedaagd om mee te doen aan de expositie GEBOUWDE TROTS! Circa 25 organisaties zijn onze uitdaging aangegaan en tonen elk één bouwproject, in de regio of wat verder weg. Variërend van een project dat ‘vers van de pers’ met hoge verwachtingen is neergezet tot gebouwde ‘evergreens’ die zich al bewezen hebben, stuk voor stuk zijn het initiatieven waarover onze relaties meer dan enthousiast zijn. Te zien vanaf 20 juni

Bekijk hier alvast de deelnemende projecten aan GEBOUWDE TROTS!

 

Een Amerikaan in Haarlem

Een Amerikaan in Parijs? Nee, in Haarlem! Vanaf 27 juni tot half september tonen we in het ABC het veelzijdige werk van architect, kunstenaar en vooral maquettebouwer Adam Doyce Transue. Adam is van origine Amerikaan en woont al meer dan 20 jaar in Nederland en vanaf 2007 in Haarlem. In zijn studio in de Haarlemse Waarderpolder maakt hij in opdracht de prachtigste maquettes, onder meer van ontwerpen voor de Amsterdamse Zuidas. Behalve maquettes laat Adam in het ABC autonoom werk zien, onder de titel ‘Guardians of the Working Man’: sculpturen gemaakt van restmateriaal. 

Lees meer over Adam Doyce Transue

 

De getekende stad: tekeningen van Stefan Bleekrode

Deze zomer is in de ‘kunstgang’ van het ABC het intrigerende tekenwerk van Stefan Bleekrode te zien. Tekenen zat Stefan al vroeg in het bloed. En toen hij op zijn elfde met zijn vader Parijs bezocht, wist hij: dit ga ik voortaan doen, steden ‘vastleggen in vogelvlucht’. Met een fijne pen en Oost-Indische inkt geeft hij in zijn tekeningen de essentie van steden als Venetië, New York, Florence maar ook Haarlem weer. In het ABC toont Stefan uiterst gedetailleerde tekeningen van onder meer (historische) steden, soms heel herkenbare plekken en plaatsen, maar bijna altijd met een eigen interpretatie. Laat je verwonderen bij ‘De getekende stad’, van 28 juni tot en met 13 september.

Meer over het werk van Stefan Bleekrode

 

Ecofield: over de ruimte tussen Haarlem en de zee

‘Ecofield’ is de titel van het afstudeerwerk van Joyce Verstijnen aan de Academie voor Architectuur en Stedebouw Tilburg. Met Ecofield introduceert zij een nieuwe strategie om ecosystemen te versterken door middel van architectuur die specifiek in het landschap en voor dier- en plantensoorten is ontworpen. Joyce heeft de strategie toegepast op de ecologische ruimte van Haarlem tot aan de kust. Het resultaat daarvan kun je van 27 juni t/m 15 oktober bekijken in de Haarlem-zaal van het ABC.

Ontdek de ecologische ruimte van Haarlem tot aan de kust

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK