“Ode aan het Landschap” nu te zien in het Zandvoorts Museum!

“Landschap betekent landstreek, landelijke omgeving; schilderstuk, geschilderd landschap”. De waarde van het landschap staat centraal. Na jaren van grootschalige ontwikkelingen, waarbij steeds meer landschap werd opgegeven voor stedelijke uitbreiding, infrastructuur, industrieterreinen en energieparken, lijkt het tijd voor bezinning. We hebben ons landschap hard nodig voor onze voedselvoorziening, recreatie, ademtocht en diversiteit. Voor kunstenaars is het inspiratie zowel als ‘model’. Kunstenaars leggen al eeuwen lang het landschap vast.

 

Gastcurator Dolf Middelhoff heeft een keur aan Nederlandse kunstenaars, uit het hele land, bereid gevonden een bijdrage te leveren aan deze expositie. Een zeer breed spectrum wordt er aan kunstuitingen, technieken en materialen: olieverf, acryl, aquarel, inkt, pastelkrijt, etsen, sculpturen, keramiek, fotografie, textiel, land-art en lichtkunst.

 

 

De tentoonstelling ‘Ode aan het Landschap’ toont 29 vooraanstaande Nederlandse kunstenaars. Er word een zo breed mogelijk spectrum geschetst van de vele kunstvormen die het landschap vormgeven, verbeelden of erop zijn geïnspireerd.

 

www.zandvoortsmuseum.nl

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK