OEKRAIENSE FOTOGRAFE EXPOSEERT IN DE GANG

Zaterdag 30 juli vindt in fotogalerie de Gang de opening plaats van de foto-expositie “ MEAT, FISH AND AUBERGINE CAVIAR” van de Oekraïens/Braziliaanse fotografe Alex Blanco (1988).

 

De serie bestaat uit een reeks intieme foto’s van haar ouders.  Blanco begon haar ouders te fotograferen nadat haar vader in 2016 werd opgenomen in het ziekenhuis van Odessa voor een zware operatie. Zij fotografeerde haar ouders in een poging als dochter afstand te nemen van de situatie en het onderwerp als fotografe te objectiveren. De cameralens werkte als een schild. Zij zette het project voort tot 2019 toen haar vader was hersteld en haar ouders hun dagelijkse routine weer hervatten.

 

Divchata

Tegelijk met “Meat Fish and aubergine caviar” zal ook een deel van de nieuwe serie ‘Divchata’ (meisjes in het Oekraïens) te zien zijn. In deze serie laat Blanco zien hoe mooi, uniek en verschillend Oekraïense vrouwen zijn. Uit alle 25 provincies portretteert ze één vrouw en laat zo zien dat ze allemaal op hun eigen manier vechten voor een vrij Oekraïne: een land vol liefde, kracht, verzet en veerkracht.

 

De opening van de expositie vindt plaats op zaterdag 30 juli om 16.00 uur.

De Gang, Grote Houtstraat 43, Haarlem

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK