Oerol zet verbeelding centraal en is dit jaar overal vandaan te volgen

Het Oerol festival -zoals we dat gewend zijn- kon niet doorgaan vanwege het coronavirus. Samen met de makers heeft het Oerol Team een actueel programma samengesteld dat grotendeels virtueel plaatsvindt. Waar je je ook bevindt: je beleeft het eiland door de ogen van de makers, het eilandgevoel is nooit ver weg. Het Imaginaire Eiland is een vrije associatie naar ‘De onzichtbare Steden’ van de Italiaanse schrijver Italo Calvino en is een uitnodiging voor een ‘reis van verbeelding’. Op vrijdag 12 juni (de oorspronkelijke startdatum van Oerol) start de warming-up, vanaf maandag 15 juni gaat Oerol live. 
 

 

Programma

Het vijfdaagse programma bestaat uit interactieve voorstellingen en live events, maar ook doorlopende activiteiten on demand. En omdat we al genoeg achter het scherm zitten, vormen juist ook doe-opdrachten onderdeel van het programma.

De eerste programma-onderdelen zijn bekend: bekijk Terschelling door de ogen van een typische Oerol vrijwilliger en ontdek elke dag een ander pop-up land-art werk van Marc van Vliet. Of ga tijdens de uitzendingen van Opium op Oerol met Cornald Maas op zoek naar Oerol anno nu op Terschelling, samen met zijn gasten Typhoon, Paulien Cornelisse en Jeangu. Luister met polakvanbekkum naar hoe het eiland NU klinkt, de stilte van de natuur, nog stiller zonder Oerol publiek en zonder vliegverkeer. Of zie als eerste de clip van Willem de Bruin die hij maakt met Likeminds, als preview van de voorstelling Diaspora die volgend jaar in première gaat. 

Meer makers die onderdeel zijn van het programma zijn o.a. Laura van Dolron, Michiel Voet, Emke Idema, Kompagnie Kistemaker en MEZRAB.

 

Oerol op de radar

De bezoeker navigeert vijf dagen lang via een speciaal ontworpen platform over Het Imaginaire Eiland en kan zijn of haar eigen dag indelen. De dag start met de dagelijkse ochtendpost waar onze gidsen, Jennifer Muntslag en Dionne Verwey je meenemen die dag. En ook de afsluiting is gezamenlijk met bijvoorbeeld een Zoomdisco aan het strand. Via allerlei kanalen (computer, telefoon en televisie) ben je deelgenoot van Oerol, want ook Opium op Oerol van AVROTROS en Human dragen hun steentje bij.   

 

Partners

Bestaande partners worden meegenomen in de plannen. Zoals INNOFEST dat -samen met een testpanel op afstand- onderzoek gaat doen en Staatsbosbeheer die de natuur van Terschelling bij je thuis brengt.

Er worden in juni geen live publieksactiviteiten georganiseerd door Oerol, de maatregelen laten dat niet toe en we gaan ervan uit dat het publiek niet (massaal) naar Terschelling kan komen. Je beleeft alles vanaf je eigen plek, maar wel gelijktijdig met vele anderen.

Het programma van Oerol 2020 Het Imaginaire Eiland is voor iedereen toegankelijk. Maar cultuur is niet gratis. Elke bezoeker mag zelf zijn of haar donatie bepalen.

Oerol 2020 Het Imaginaire Eiland is te volgen via www.oerol.nl, vanaf maandag 15 juni 10.00 uur live.

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK