Ontdek het Nationaal Park Zuid-Kennemerland

In het Nationaal Park Zuid-Kennemerland is van alles te beleven. Waar vroeger een hek of een wandeling ontbrak, kun je tegenwoordig urenlang wandelen in aaneengesloten duingebied. U kunt zelf een route uitstippelen of een van de tientallen gemarkeerde wandel- of fietsroutes volgen, maar een ommetje maken kan natuurlijk ook.
Voor meer informatie, een wandel- of fietsroute of om even uit te blazen op het terras van Het Duincafe, kunt u terecht in bezoekerscentrum De Kennemerduinen aan de Zeeweg bij ingang Koevlak. Zie ook www.np-zuidkennemerland.nl

Verwonderd Duin
Op zondag 28 augustus staat het Nationaal Park in het teken van Verwonderd Duin. Kunstenaars brengen u in verwondering over al het moois dat de natuur te bieden heeft. U beleeft het duinlandschap op een nieuwe manier: met al uw zintuigen! Een bijzondere ervaring voor alle leeftijden.

Het kunstproject
Vijf kunstenaars hebben zich verdiept in het landschap, het gebruik, de verhalen, de plaatsnamen en de geschiedenis van het Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Hun kijk op het duingebied verwerken ze op dit moment in een gezamenlijk geluidsproject dat de natuur zicht- en voelbaar maakt. Zo komen bij het publiek herinneringen en verhalen boven van zowel de mensen van nu als die van een (ver) verleden.

De Verwonderd Duin App
Hoe kun je als bezoeker naar de duinen kijken? Welke verhalen worden voelbaar als je er rond loopt? Wat betekent de natuur voor jou persoonlijk? Met dit gegeven hebben kunstenaars verhalen en geluiden gemaakt om de natuur nog beter te beleven. Vanaf 28 augustus kan iedereen met een smartphone en koptelefoon genieten van de verhalen over het duin op de fietsroute tussen Landgoed Duin & Kruidberg en Bezoekerscentrum De Kennemerduinen.

Datum: Zondag 28 augustus

Tijd: 10.00 – 17.00 uur
Informatiepunt: Koetshuis op Landgoed Duin & Kruidberg
Voor meer informatie: www.np-zuidkennemerland.nl

Zomeractiviteiten in het Nationaal Park Zuid-Kennemerland
Wilt u iets leuks doen met de (klein)kinderen? In augustus kunt u 7 dagen per week een speurtocht doen. Ga op pad met Stijn Konijn, Vosje Vos of de Hulpboswachter. Of boek één van de excursies zoals Fee in het duin (25 augustus) of Speuren naar sporen (24 augustus) of Dieren in de duinen (17 & 26 augustus) of reserveer voor een spannende Vleermuisexcursie (5 12 en 19 augustus).
Kom kennismaken met een stiltewandeling op 7 augustus. Het afwisselende landschap bewust ervaren door de aanraking van de wind, de vormen van de bomen, het zingen van de vogels en het licht dat alles elk moment doet veranderen?
Kijk voor meer activiteiten en voor het reserveren op www.np-zuidkennemerland.nl/activiteitenkalender

Nationaal Park Zuid-Kennemerland is een samenwerkingsverband van de provincie Noord-Holland, gemeente Haarlem, Bloemendaal, Velsen en Zandvoort, de beheerders PWN, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, particuliere eigenaren en het IVN.


DEEL DIT ARTIKEL OP

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK

 

Translate »