PASSION, a tribute to Elizabeth Taylor

Deze zomer, organiseert de GO Gallery, in samenwerking met het Kimpton de Witt Hotel de tentoonstelling ‘Passion’, een tribute voor Elizabeth Taylor.

 

Passion
‘Passion’, de titel van deze tentoonstelling is tevens de naam van Elizabeth Taylor’s signature parfum die ze zelf creëerde in 1987. Passie had ze voor alles en iedereen in haar leven.
De expositie met veertig kunstenaars geeft een inkijk in het turbulente leven van deze legendarische actrice. (1932 – 2011)
De tweedelige tentoonstelling vindt plaats op twee locaties: GO Gallery en Hotel Kimpton de Witt en is onderdeel van het programma van de jaarlijkse Amsterdam Gay Pride.

 

Best betaalde actrice
Op 12 jarige leeftijd speelde Taylor al in drie films. In totaal speelde ze in meer dan 50 films. In 1963 werd ze de bestbetaalde actrice ooit na het tekenen van een contract voor de rol van Cleopatra in de gelijknamige film, met o.a. Richard Burton. Ze won twee Oscar’s, voor haar rollen in ‘Butterflyfield 8’ in 1960 en ‘Who’s afraid of Virginia Woolf’ in 1966.
Elizabeth Taylor was 8 keer getrouwd, waarvan 2 keer met Richard Burton.

 

Liefdadigheidswerk
Taylor stak veel tijd en energie in liefdadigheid, vooral met betrekking tot AIDS. Na de dood van haar vriend Rock Hudson hielp ze met het oprichten van de American Foundation for AIDS Research (amfAR). Zo heeft ze honderden miljoenen dollars verzameld voor de bestrijding van AIDS en bracht de ziekte onder de aandacht bij de mensen.
Ze beschouwde dit als haar belangrijkste werk.

 

Inspiratie voor de kunst
Op 23 maart 2011 overleed Dame Elizabeth Taylor. Een dag later werd ze begraven op Forest Lawn Memorial Park, naast haar vriend Michael Jackson.
Meer dan 40 kunstenaars hebben zich dit jaar laten inspireren door het turbulente leven van Elizabeth Taylor, haar schoonheid, de filmrollen, haar sieraden, haar minnaars en de schandalen.
Op deze expositie in de GO Gallery en het Kimpton de Witt Hotel zijn meer dan 40 verhalen te zien in de vorm van schilderijen, tekeningen, objecten en foto’s over één van de belangrijkste actrices uit de 20ste eeuw.

 

Kunstenaars
Veel van de deelnemende kunstenaars zijn vaste kunstenaars van de GO Gallery, een groot aantal is voor de gelegenheid uitgenodigd, waaronder:
The London Police, Claudia Hek, Peter Donkersloot, Godelieve Smulders, Adriaan Rees, Nick Twaalfhoven, Eddy Plu, Yasja Lightelijn, Studio BlaBla, Gawa, Nol, Michiel van der Born, Jerome Cholet, Rhamsey Kuijper, Astrid Keijser, Perishable Rush, Sjem Bakkus, Angst, Ard Doko e.v.a.

 

Voor meer informatie:

GO Gallery on Instagram

GO Gallery website

 

Foto: Jerome Cholet, Liz Taylor a la Warhol Zorro I + II + III, 60×60 cm.

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK