Patty van Hoften en Hans Gritter in kunstcentrum op de Kolk

In het kunstcentrum op de Kolk in Spaarndam exposeren vanaf 16 maart tot 14 april Patty van Hoften en Hans Gritter. Deze vitaliserende tentoonstelling heeft als thema de ‘bewogen Beweging’.

 

De in Amsterdam wonende Patty van Hoften is in haar beeldende werk op zoek naar verbinding en het in contact zijn. Contact tussen model en kunstenaar, tussen beeldend werk en toeschouwer. Kwetsbaarheid en de vergankelijkheid zijn een belangrijk onderdeel in haar werk. Ze werkt veel op dun rijstpapier. Hiermee benadrukt ze het gevoelige moment van contact. De geschilderde mensfiguren krijgen zo iets levendigs. Het ritselende geluid van de zeer lichte banieren wanneer de bezoekers er langs lopen versterkt de intieme werking ervan.

Bij de Velserbroeker, voorheen Ruigoordiaan Hans Gritter gaat het in zijn tekeningen en aquarellen ook om de dynamiek van het leven. Zo zien we dansers en muzikanten, maar ook portretten waarin de subtiele, complexe bewegingen in iemands gezicht of lichaam goed getroffen op het doek verschijnen.
In zijn landschappen zien we die vitaliteit ook terug. Zelf zegt hij daarover:’ de wind buigt het riet en de bomen, de wolken duwen de zonnevlekken over het land voort, de lijnen van de zandduinen golven, de stilte is vol leven. Ik sta er middenin en leg het veranderende licht vast op papier of doek, een schijnbare paradox’.
De verdwenen natuur om het kunstenaarsdorpje Ruigoord is een belangrijk item in zijn werk.

De feestelijk opening van de expositie is zaterdag 16 maart om 15.00 uur in het kunstcentrum op de Kolk in Spaarndam.

Op zaterdag 6 april om 15.00 uur organiseren wij bij deze expositie een salon in de naast gelegen Oude Kerk van Spaarndam. In een kort vraaggesprek met de kunstenaars vertellen zij over hun werk. De muziek wordt deze middag verzorgd door Barbara Schroevers, zang en mandoline en Alain Eskinasi op keyboard.

 

De galerie is elk weekend van 12.00 tot 17.00 uur geopend en op afspraak 06 11214758

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK