riZoom vertakt zich over Bloemendaal

Het ‘ondergrondse’ kunstenaarscollectief RiZoom treedt na een periode van intensieve samenwerking naar buiten met een expositie in Pop-Up Galerie Bloemendaal. Het collectief maakt ruimtelijke kunst in brede zin, vanuit de diepzee tot hoog in de hemel. Denk hierbij aan ijle voortbewegende organische wezens, zijdezachte wolkenwebben, technische ruimteconstructies maar er zijn ook geschilderde doeken, collages en keramiek.

 

Een rizoom is een wortelstok met talloze verbindingen in de aarde die samen een uitgebreid netwerk vormen. De salomonszegel is bijvoorbeeld een tere plant die door haar vele vertakte wortels toch gemakkelijk in de ruige Kennemer duinen overleeft. Kunstenaarscollectief RiZoom groeide uit tot een stevig netwerk bij de KHL (Kunstacademie Haarlem Leiden). Geïnspireerd door docente Ike van Cleeff lanceerde ze het project ‘menigte’ en het bamboe-project.  

 

Het resulteerde in het monumentale Quo Vadis-leger van Maaike Goudriaan dat nu in onze huidige corona-tijd uitnodigt tot nadenken over de rol van het individu en de groep.  De intrigerende bamboe-rubber constructie van Marleen Brand (poster) roept de vraag op waarom het sterke, milieuvriendelijke bamboe niet vaker wordt toegepast?  RiZoom schenkt zo op luchtige wijze aandacht aan grote onderwerpen als de klimaatverandering, vervuiling (kunst van aangespoelde materialen) en het verval van de natuur.

 


Pop-Up Galerie Bloemendaal
Bloemendaalseweg 46
2062CL Bloemendaal

9, 10, 11 juli:     12.00 – 17.00 uur
16, 17, 18 juli:   12.00 – 17.00 uur

 

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK