Start kaartverkoop WILD verbreekt alle records

Op 10 februari 2021 ging de kaartverkoop van de nieuwe voorstelling WILD van start. Niet eerder verkocht het gezelschap zoveel kaarten in de eerste 24 uur. 2600 kaarten vlogen als warme broodjes over de toonbank en zorgden onmiddellijk voor de eerste wachtlijsten op uitverkochte dagen “Dat is een hart onder de riem in deze spannende tijden. We zijn al maanden bezig om een voorstelling te maken waar een groot publiek coronaproof heen kan gaan, en het is heel fijn dat dit ook zo door het publiek wordt gewaardeerd”, aldus Marianne Seine, artistiek kernlid van Vis à Vis.

WILD Coronaproof concept
 
In 2020 deed Vis à Vis voor het eerst ervaring op met coronaproof theater maken. Uit de publieksenquete bleek dat het bezoek aan ROBOT als zeer veilig ((69%), veilig (30%) en neutraal (1%) werd ervaren. 79% van de bezoekers gaf aan het gevoel van veiligheid mede veroorzaakt werd door het feit dat de voorstellingen zich buiten afspelen.
 
Gebaseerd op het eigen concept van PICNIC (1989) werd een geheel nieuwe voorstelling opgezet, die je door middel van twee tribunes van 2 kanten kunt bekijken. Het publiek verdeelt zich over de 2 tribunes en wisselt in de pauze van kant. Voor en na de pauze zien ze de andere zijde van de voorstelling.  Door de spreiding van het publiek, zit elk huishouden op 1,5 meter afstand, maar kunnen er toch circa 500 bezoekers per voorstelling worden ontvangen. Vis à Vis ontving voor dit initiatief, de Epidaurus prijs. Een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan het meest innovatieve openluchttheater.

 

Over WILD
 
WILD is een Specta-culinaire Comedy met een scherpe nasmaak. De voorstelling toont de rauwe realiteit van onze op hol geslagen eetcultuur. In WILD bezoek je het het exclusieve ‘Grand Restaurant Du Nord’, waar bedreigde diersoorten op het menu prijken, zolang de voorraad strekt.

Het restaurant is  afgehuurd door een verveeld jetset-koppel dat zich tegoed doet aan zeer exotische gerechten. Werp aan de andere kant een blik op de koortsachtige activiteiten in het domein van de Chef de Cuisine, waar perfectionisme en wrede verkwisting om de voorrang strijden.

De rol van de mens in deze onbelichte schakel van de voedselketen is die van een barbaarse carnivoor. Opportunisme en vraatzucht gaan schuil achter het masker van gastronomie en goede tafelmanieren.

De voorstelling WILD is te zien vanaf 2 juni t/m 18 juli 2021.

 

Over Vis à Vis

Vis à Vis heeft zich de afgelopen 30 jaar meester getoond in uniek theaterspektakel in de openlucht. Luchtige comedy, verbluffend spektakel en vernuftige verhaallijnen leiden het publiek met een knipoog langs de afgrond van zware dilemma’s. In al het theatrale geweld blijft de menselijke maat de hoofdrol spelen. Vis à Vis kreeg in 2019 het goede nieuws van de gemeente Almere, dat de eigen vaste locatie naast het Almeerderstrand definitief voor Vis à Vis bestemd wordt.

Sinds 1990 heeft Vis à Vis in tal van producties de grenzen van buitenspektakel met succes getart en daarmee hebben ze een groot publiek van Stockholm tot Wellington weten te verrassen. Op de eigen vaste locatie te Almeerderstrand ontvangt Vis à Vis jaarlijks circa 35.000 bezoekers.

www.visavis.nl 

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK