Steun lokale kunstenaars in Kunst Centrum Haarlem

Vanaf zaterdag 27 juni presenteert Kunst Centrum Haarlem de zomer-expositie ‘#supportlocalartist’. De tentoonstelling toont nieuwe werken van kunstenaars uit de regio Haarlem die Kunst Centrum Haarlem in haar collectie heeft. Deelnemers aan de tentoonstelling zijn: Corinne Bonsma, Celine van den Boorn, Helmuth van Galen, Naomi Warmer, Marieke van Heck (orange or red), Manon Hertog en Vincent Uilenbroek & Rob Bouwman. ‘#supportlocalartist’ is te zien tot en met zaterdag 8 augustus 2020.

 

Kunst Centrum Haarlem vindt het belangrijk dat in deze Corona-tijden aandacht wordt besteed aan het werk van lokale kunstenaars. Het kunstcentrum sluit aan bij de initiatieven van veel Haarlemse ondernemers om vooral lokale producten te promoten. Alle werken in de tentoonstelling zijn te koop of te leen.

 

#supportlocalartist
Van Helmuth van Galen zijn geschilderde landschappen te zien. Manon Hertog toont nieuwsgierig makende foto’s van potten met een raadselachtige inhoud. Celine van den Boorn schildert over bestaande foto’s van strand- en zeegezichten. Door het camoufleren van overvolle stranden en kuststroken stelt zij het massatoerisme aan de kaak. Naomi Warmer schildert fragmenten, van onder andere het vrouwelijk lichaam, met aquarel, lak en inkt op doek en foto’s.

 

Corinne Bonsma heeft vrolijke ‘knipsels’ gemaakt van dagelijkse voorwerpen en natuurelementen die achteraf gezien niet zo gewoon zijn. Het Haarlemse kunstenaarsduo Vincent Uilenbroek & Rob Bouwman werkt in lagen, zij reageren op elkaars werk door steeds een nieuwe laag op elkaars werk aan te brengen. Van Vincent Uilenbroek worden ook zeefdrukken geëxposeerd. Marieke van Heckontwerpt voor haar merk orange or red plaids, kussens en sjaals. Zij combineert ambachtelijke technieken met een eigentijdse, grafische vormgeving.

 

Kunst Centrum Haarlem is al bijna 50 jaar het centrum voor kunstuitleen in de regio Kennemerland. De collectie bestaat uit meer dan 6000 kunstwerken. Het kunstcentrum heeft ook een winkel met design en gebruiksvoorwerpen. Naast de kunstuitleen en een winkel presenteert Kunst Centrum Haarlem regelmatig exposities en organiseert bijeenkomsten met kunstenaars en ontwerpers. De tentoonstellingen zijn altijd gratis toegankelijk.

 

Zomer-expositie: #supportlocalartist
Kunst Centrum Haarlem

Zaterdag 27 juni tot en met zaterdag 8 augustus 2020

Kunst Centrum Haarlem

Gedempte Oude Gracht 117-121, Haarlem

Gedurende de zomer open van woensdag tot en met zaterdag 11.00 – 17.00 uur

 

 

Foto: Marieke van Heck / orange or red: plaids, kussens, sjaals, wol en biologisch katoen

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK