Twee nieuwe tentoonstellingen in Het Scheepvaartmuseum

Het iconische passagiersschip Oranje

Op 8 september 2018 opent Het Scheepvaartmuseum de tentoonstelling ms Oranje | Koers gewijzigd over het passagiersschip Oranje. Tachtig jaar na de tewaterlating op 8 september 1938 spreekt dit schip door zijn iconische status en zijn veelbewogen geschiedenis nog steeds tot de verbeelding. De levensloop van de Oranje is bijzonder. Het schip nam tijdens zijn leven verschillende rollen en gedaanten aan: van luxe droomschip eind jaren ‘30 gebouwd voor de lijndienst tussen Nederlands-Indië en Nederland, naar hospitaalschip tijdens de Tweede Wereldoorlog. Na de oorlog ‘repatrieerden’ talloze personen met de Oranje van Indonesië naar Nederland op weg naar een nieuw ‘thuis’. De tentoonstelling, opgebouwd uit twee delen, belicht zowel de geschiedenis van het schip als persoonlijke verhalen van ‘gerepatrieerden’. ms Oranje | Koers gewijzigd is tot en met 18 juli 2019 in Het Scheepvaartmuseum te zien.

Imaginaire, mysterieuze wereld Sea of Tranquillity van kunstenaar Hans Op de Beeck

Van 8 september 2018 t/m 9 juni 2019 toont Het Scheepvaartmuseum de tentoonstelling Sea of Tranquillity van kunstenaar Hans Op de Beeck, over een imaginair mysterieus en decadent cruiseschip. De internationaal gerenommeerde kunstenaar uit België raakte in West-Frankrijk geïnspireerd door de scheepswerven van Saint Nazaire, waar de grootste cruiseschepen ter wereld worden geproduceerd. Nu is de mysterieuze Sea of Tranquillity exclusief te zien in Het Scheepvaartmuseum.

“Hans Op de Beeck staat internationaal bekend om zijn betoverende installaties, die de bezoeker onderdompelen in hun romantisch-griezelige atmosfeer.” (Le Monde, Frankijk)

Voor meer informatie zie www.hetscheepvaartmuseum.nl.

DEEL DIT ARTIKEL OP

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK

 

Translate »