Twee Noord-Hollandse winnaars Appeltjes van Oranje

Villa Pinedo uit Amsterdam en Bedrijf & Samenleving uit Haarlem hebben beiden een Appeltje van Oranje van het Oranje Fonds gewonnen. Dat werd vandaag bekendgemaakt tijdens een bijzondere online uitreiking van de prijzen. Koningin Máxima was hierbij aanwezig en sprak de winnaars toe. Ook Mijn Tweede Familie van SOVEE uit Amersfoort sleepte een Appeltje van Oranje in de wacht.
 
Dit jaar verliep de prijsuitreiking anders dan voorgaande jaren, omdat de geplande uitreiking op Paleis Noordeinde door de coronacrisis niet door kon gaan. Het Oranje Fonds heeft alles in werking gesteld om de winnaars te verrassen tijdens een speciale live-uitzending, gepresenteerd door Giovanca Ostiana. Hierbij waren Koningin Máxima, Dick Benschop (bestuursvoorzitter Oranje Fonds) en Kim Putters (vicevoorzitter en jurylid Appeltjes van Oranje) aanwezig. De drie winnaars zijn live in de uitzending overvallen met het goede nieuws door een live-verslaggever en felicitatieteam. De uitzending is terug te kijken op www.oranjefonds.nl.
 
Villa Pinedo
Winnaar Villa Pinedo heeft een van de prijzen gewonnen omdat zij zich op een buitengewone manier inzetten voor kinderen in scheidingssituaties. De stichting koppelt deze kinderen aan een online buddy. Deze buddy is een ervaringsdeskundige die een luisterend oor biedt en advies geeft. Villa Pinedo weet zo op een laagdrempelige manier veel kinderen te bereiken die het moeilijk hebben met de scheiding van hun ouders.
 
Bedrijf & Samenleving
Bedrijf & Samenleving wist met hun project Time 2 Shine een Appeltje te verdienen. Zij koppelen  jongeren met een probleemachtergrond aan een mentor uit het bedrijfsleven. Die helpt bijvoorbeeld bij de terugkeer naar school en bij het zoeken naar een woning. Jongeren krijgen dankzij de mentor langzaam hun eigenwaarde en vertrouwen terug. Bedrijf & Samenleving heeft op deze manier al veel jongeren geholpen. Zowel de mentoren als de deelnemers zijn erg enthousiast over het project.
 
Groot verschil
De Appeltjes van Oranje worden ieder jaar uitgereikt door het Oranje Fonds aan sociale projecten die een groot verschil maken voor mensen in onze samenleving. De drie winnaars ontvangen een bronzen beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix, en een geldbedrag van 15.000 euro. Een van de beeldjes is net iets groter: het Grote Appeltje. Deze prijs gaat dit jaar naar Villa Pinedo, omdat dit project een nieuwe digitale aanpak heeft ontwikkeld die heel goed werkt voor de doelgroep jongeren.
 
Maatjes ben je samen
Dit jaar is het thema van de uitreiking Maatjes ben je samen. Dat betekent dat de prijzen dit jaar volledig in het teken staan van projecten waarin maatjes elkaar vooruit helpen en voor langere termijn bij elkaar blijven, ook als het moeilijk wordt. Dankzij deze projecten kijken mensen naar elkaar om, en hoeft niemand er alleen voor te staan.
 
Oranje Fonds
Het Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen. Daarom mobiliseert, versterkt en ondersteunt het zoveel mogelijk mensen en organisaties die zorgen dat niemand er alleen voor staat. De steun bestaat uit inspiratie, advies, kennis en geld. Het Fonds kan dit doen dankzij o.a. de Postcode Loterij, de Nederlandse Loterij, Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.
 
 
Foto: Oranje Fonds – Stefan van der Kamp

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK