Tweede reeks Up Close in het Muziekgebouw

De lockdown duurt nog voort, voorlopig mogen we nog geen publiek ontvangen in het Muziekgebouw. In een tweede reeks Up Close concerten delen topmusici opnieuw hun favoriete muziek van dit moment in een persoonlijke en intieme setting, gestreamd vanuit de Grote Zaal van het Muziekgebouw. Tot eind februari zijn er wekelijks twee concertprogramma’s op donderdag en zondag, die via  muziekgebouw.n l  gratis te bekijken zijn.

 

Algemeen en artistiek directeur van het Muziekgebouw Maarten van Boven: “Na het succes van de eerste serie Up Close concerten zijn we blij de gratis livestreams een vervolg te kunnen geven. Met deze reeks Up Close blijft het Muziekgebouw een podium bieden aan makers die in deze tijd nauwelijks nog podiumkansen krijgen.”
 
Diverse Nederlandse of in Nederland woonachtige topmusici verzorgen de concerten. De concertprogramma’s variëren van (hedendaags) klassieke muziek door o.a. Asko|Schönberg, Nieuw Amsterdams Peil, Dudok Quartet en pianist Boris Giltburg tot de theatrale folkpop van het Meral Polat Trio. Op 19 februari brengt Asko|Schönberg een speciaal verjaardagsconcert voor de Hongaarse componist György Kurtág die dan 95 jaar wordt.
 
Programma
Vr 19 feb / 20.00 uur – Asko|Schönberg + Gerrie de Vries: Kurtág 95
Zo 21 feb / 15.00 uur –Boris Giltburg: Piano-etudes van Skrjabin, Prokofjev en Rachmaninov
Do 25 feb / 20.00 uur – Meral Polat Trio
 
Kijk op  www.muziekgebouw.nl/upclose voor meer informatie over data, tijden en de actuele line up van musici en concerten.
 
 
Foto: Melle IJsvogel

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK