Verstilde schoonheid in Galerie Bloemendaal

12 februari gaat Galerie Bloemendaal weer open met een nieuwe tentoonstelling. De kunstenaars komen uit heel verschillende hoeken en windstreken. Ook in hun materiaalgebruik is er een wereld van verschil. Maar wat hen aan elkaar verbindt, is de verstilling in hun werk. Yvonne van den Elsen is architect, wat ook zichtbaar is in haar  beeldend werk. OlgaTolstova is portrettist en komt uit Rusland, waar ze ook haar kunstopleiding heeft gedaan. Tilmann Meyer-Fajé maakt ruimtelijk werk, dat een afgeleide is van industriële constructies. Louis Blondiau is geboren in België, hij woonde de afgelopen 15 jaar in Londen en verhuisde onlangs naar Nederland. Hij schildert grote monochrome landschapsschilderijen. Victorine Loomans maakt beelden, schilderijen en scrolls. Samen hebben ze een mooie expositie gemaakt, die zeer de moeite waard is om te bezoeken.

 

Opening 12 februari van 13.00 -17.00 uur met het optreden van de Oekraïense pianist Oleksandr Vladimirov (2000). Hij componeert en speelt zijn eigen pianocomposities en hedendaagse populaire muziek. Hij  studeert economie aan de UVA in Amsterdam.

Olga Tolstova schildert life een portret van een model.

De kunstenaars vertellen u over hun werk,  hun werkwijze en hun inspiratiebron.

 

Over de kunstenaars

Olga Tolstova (1984) studeerde af aan de Kunstacademie in Moskou. Ze legt zich toe op portretten. Olga laat zich inspireren door de innerlijke en uiterlijke schoonheid van mensen. Daarnaast schildert ze portretten van dieren.

Een geliefde techniek van haar is het werken met pastel.

 

Tilmann Meyer-Faje studeerde in 2000 af aan Gerrit Rietveld Academie,  de afdeling audiovisueel. Vanaf 2011 legde hij zich toe op keramisch werk, o.a. tijdens vier perioden als Artist in Resident.  Hij exposeerde o.a. in het Museum ’s Hertogenbosch en Keramiek Museum Princessehof in Leeuwarden. Zijn sculpturen en installaties zijn afgeleid van industriële constructies, zoals we die kennen van prefab betonbouw, scheepsbouw of andere ingenieursconstructies. Recent produceerde hij een grote vloot oorlogsboten die werden getoond op de internationale Keramiek Biënnale in Korea.

 

Victorine Loomans studeerde af als pedagoge aan de VU in Amsterdam. Daarna studeerde ze vier jaar aan de Amsterdamse Hogeschool van de Kunsten. De rode draad in haar werk is de levenskracht van de mens, die  volgens haar in de tors zit en zich voornamelijk uit in beweging. Behalve beelden, ruimtelijk werk, maakt ze ook reliëfs, schilderijen en scrolls.

 

Yvonne van den Elsen is architect en beeldend kunstenaar. Beelden uit haar architectenwerk vertalen zich op papier, doek en karton. De ruimtelijke studies worden composities in vlakken. In veel van haar werk doemt vaak onbedoeld en onbedacht ergens een gebouw op of de textuur en kleur van materialen als beton en staal. Op het moment dat er mensen in het werk verschijnen, komt de emotie sterk in beeld. Zo is een van haar series een afspiegeling van de periode van afzondering en afstand tijdens de Lock down met de blik vanuit een gebouw.

 

Louis Blondiau. Monochrome landschapsschilderijen.

Blondiau is een Belgische schilder. Na 15 jaar in Londen (VK) te hebben doorgebracht, is hij onlangs naar Nederland (Oegstgeest) verhuisd. Vanaf 2019 werkt hij voornamelijk aan monochrome landschapsschilderijen. Het werk van Blondiau gaat over het overbrengen van de positieve energie van de natuur.

De techniek die in Blondiau ’s schilderijen wordt gebruikt, is uniek en combineert gravures en olieverf benaderingen. De eerste stap bestaat uit het schilderen van een wit paneel in zwart. De kunstenaar haalt vervolgens geleidelijk de witte kleur terug met behulp van verschillende hulpmiddelen. Door deze techniek lijkt het licht uit het schilderij zelf te komen. 

Blondiau is beïnvloed is door traditionele Aziatische schilderkunst en het taoïsme, dat de nadruk legt op harmonie met de natuurlijke wereld. Hij creëert een verstilde schoonheid.

 

Galerie Bloemendaal, Bloemendaalseweg 46, Bloemendaal

12 februari tot 20 maart

Opening zaterdag 12 februari 13.00 -17.00

openingstijden vrijdag en zaterdag van 13.00 – 17.00 en op afspraak

www.galeriebloemendaal.nl

 

 

Foto: Tilmann Meyer-Fajé Stückgutfrachter

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK