Zonder Commentaar in de Vishal

De Vishal is weer open! Tot en met 28 juni is de tentoonstelling Zonder Commentaar te zien. De titel van deze tentoonstelling legt de nadruk op de sterke oeuvres van de deelnemende kunstenaars. Wat hun werk verbindt is de duidelijk gehanteerde figuratie waarin de mens in relatie met zijn of haar persoonlijke wereld, of de directe omgeving centraal staat.


Er is geen opening, ook hanteert de Vishal aangepaste openingstijden: van dinsdag tot en met zondag van 13.00 – 16.00 uur.

Koen Ebeling Koning (Enschede 1968) schildert meestal op groot formaat. Mensen, bloemen, vogels en voetbal zijn voor hem vertrouwde onderwerpen. Kleur en handschrift bepalen de sfeer.
 
Bij Josje Peters (Amsterdam 1984) lossen de lichamen, zonder duidelijke identiteit, op in de ruimte. De figuren staan apart van elkaar en toch ontstaat er een onderlinge relatie. 
 
De schilderijen van Philipp Kremer (Duisburg D 1981) zijn expliciet conflict beladen. Niet alleen in het onderwerp, maar ook op formeel niveau. In die samenhang ontstaat spanning in beeldopbouw en inhoud.
 
De monumentale, tekenachtige schilderijen van Judith Krebbekx (Roosendaal 1967) tonen beelden van hedendaagse wereldthema’s, oeroude volkslegenden, sprookjes en politiek. De werken gaan over liefde, lust, wraak, begeerte, zonde.
 
Arturo Kameya (Lima 1984) toont een ruimtelijke installatie die gebaseerd is op verhalen en herinneringen uit zijn jeugd in Lima, Peru. 
 
Curator van de tentoonstelling is Margreet Bouman.
 

Vishal Virtueel
Daarnaast toont de Vishal het resultaat van Vishal Virtueel. Tijdens de noodzakelijke sluiting van de afgelopen periode bleef de Vishal virtueel open via de sociale media. De kunstenaars werden gevraagd op basis van een foto van een lege Vishal hun eigen persoonlijke invulling te geven. Meer dan 50 kunstenaars hebben aan de oproep gehoor gegeven. Dit project heeft geleid tot een samenhangende serie, die aaneen gemonteerd een film is geworden.
 

Kleine Zaal
De Vishal doet mee met het landelijke project ‘Unlocked/Reconnected’, een samenwerking van musea, expositieruimtes en galeries in het kader van de heropening van alle instellingen per 1 juni. Tammo Schuringa exposeert een serie collages onder de titel ‘C-reizen, groeten uit Elburg , 2020’.

De Vishal
De Vishal – ruimte voor beeldende kunst in Haarlem – is met circa 150 aangesloten leden de grootste kunstenaarsvereniging van Haarlem en biedt alle aangesloten professioneel werkende kunstenaars een voor Haarlem uniek podium. De Vishal ontvangt financiële steun van de gemeente Haarlem.

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK