13 mei KiKa Haarlem City Walk

Op zaterdag 13 mei vindt de uitverkochte 2e editie van de KiKa Haarlem City Walk plaats. Een recordaantal van 7.500 deelnemers komt volgende week naar de hoofdstad van Noord-Holland om de routes van 10, 16 of 25 km te ontdekken. Voor de start van het wandelevenement wordt de cheque met het door de wandelaars en donateurs opgehaalde bedrag voor titelpartner en goede doel KiKa uitgereikt.

 

Vanaf de start bij Museum van de Geest wandelen de deelnemers door de pittoreske straatjes van het centrum en langs de oevers van het Spaarne. De deelnemers van de 25 km maken ook kennis met landgoed Duinlust en natuurgebied Middenduin. Bij de finish worden de deelnemers feestelijk onthaald met een unieke medaille en veel gezelligheid.

 

Wandelevenement voor iedereen
Met 7.500 ingeschreven deelnemers was de KiKa Haarlem City Walk vroegtijdig uitverkocht. Aan de 10 km doen 2.600 deelnemers mee, 3.200 wandelaars gaan voor de 16 km en de langste afstand van 25 km wordt door 1.700 deelnemers gewandeld.

Haarlem en Amsterdam zijn de twee woonplaatsen waar de meeste deelnemers vandaan komen, maar ook uit onder meer Enschede, Arnhem en Middelburg staan wandelaars aan de start. De gemiddelde leeftijd van de deelnemers is 55 jaar. Er doen iets meer dan 100 deelnemers jonger dan 19 jaar mee en 11 procent van de deelnemers is ouder dan 70 jaar.

 

Onthulling bedrag voor KiKa
De deelnemers aan de KiKa Haarlem City Walk hebben bij hun inschrijving een vrijwillige donatie kunnen doen aan KiKa of een eigen sponsoractie op kunnen starten. Voor de start op zaterdag 13 mei wordt de cheque aan KiKa uitgereikt en daarmee het door de wandelaars en donateurs opgehaalde bedrag onthuld.

 

Extra Haarlemse tintjes
Bij de KiKa Haarlem City Walk staat het genieten van alle hoogtepunten en monumenten die de stad en buitengebieden van Haarlem te bieden hebben voorop. Daarnaast zorgt Sportorganisatie Le Champion onderweg en bij de finish voor extra Haarlemse tintjes om de wandelbeleving specialer te maken en om lokale Haarlemse ondernemers bij het evenement te betrekken. Wel zo leuk en duurzaam!

Bij de verzorgingspost op het Hortusplein, naast de bekende Jopenkerk, krijgen alle deelnemers een verfrissende verrassing van Brouwerij Jopen en een hartige snack van De Haarlemse Bakker. Gedurende de dag maken DJ Dolphin en DJ Jacco Silver het feest bij de start- en finishlocatie compleet met passende muzikale aankleding. Ook is er gelegenheid om een hapje en drankje te scoren, bijvoorbeeld bij de foodtruck van het Haarlemse FrietHoes of bij Proefwerk Catering, om na de sportieve prestatie bij te tanken en met een voldaan gevoel huiswaarts te keren.

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK