40 jaar Patronaat in het Noord-Hollands Archief

Poppodium Patronaat bestaat dit jaar 40 jaar en dat wordt deze zomer gevierd met een speciale jubileum­tentoonstelling! Vanaf 5 juli kunnen bezoekers in de Janskerk in Haarlem herinneringen ophalen aan (pop)muziek en onvergetelijke momenten in Patronaat. Maak een trip down memory lane door beeld, geluid en archiefmateriaal uit 1984-2024 en laat je meeslepen door de verhalen van bezoekers, artiesten en (oud-)medewerkers.

 

De tentoonstelling is samen­gesteld door het Noord-Hollands Archief (NHA), hét geheugen van Noord-Holland. Het NHA beheert de archieven van maar liefst achttien overheidsorganisaties, waardoor een schat aan informatie, zowel via de website als op de studiezaal, voor iedereen toegankelijk is. Bovendien bewaart het NHA prachtige beeld- en bibliotheekcollecties, waaronder ook het archief van Stichting Patronaat.

 

De tentoonstelling 84-24. 40 jaar Patronaat is geopend van maandag t/m vrijdag van 09.00-17.00 uur en iedere derde zaterdag van de maand van 09.00-16.00 uur. De tentoonstelling loopt van 5 juli t/m
8 november 2024. Toegang is gratis.

 

84-24. 40 JAAr PATRONAAT

Jansstraat 40, 2011 RX Haarlem

www.noord-hollandsarchief.nl

 

Foto: Acid Party in 1989 © Fotopersbureau de Boer

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK