Altijd Contact 088 – 855 5195

Bel Altijd Contact 088 – 855 5195

 

Het is stil op straat. De wijkcentra zijn voorlopig tot en met 6 april 2020 gesloten. Veel ouderen en kwetsbare bewoners zijn door de corona-maatregelen aan huis gekluisterd. Een van de initiatieven om met hen in contact te blijven en hen ondersteuning te bieden is de telefoonlijn Altijd Contact.

 

Vanaf 16 maart vormen collega’s van diverse (welzijns)organisaties in Haarlem met elkaar het telefoon of Altijd Contact team, op werkdagen tussen 11:00 en 13:00 uur. De belteams staan in contact met andere professionals en vrijwilligers. Zo wordt er snel van alles geregeld.
Verbinden

 

Wie hulp nodig heeft of een praatje wil maken, belt Altijd Contact: 088 – 855 5195. De mensen van het telefoon- of Altijd Contactteam nemen de tijd en zoeken met de beller naar praktische oplossingen voor vragen of problemen. En bij het uitvoeren van die oplossingen helpen weer andere werkers en vrijwilligers. Zo leggen ze de verbinding met andere stedelijke en wijkinitiatieven.

 

‘Zo fijn dat ik nog iemand spreek!’ en ‘Heel prettig, dat praatje. Een fijn gevoel dat ik niet vergeten word.’ Deze reacties zijn een stimulans voor organisaties om zich ook aan te sluiten en met elkaar nog veel meer mooie initiatieven te ontwikkelen.

 

Samen
Medewerkers van Haarlem Effect, DOCK Haarlem, SportSupport, Kennemerhart en Roads vormen met elkaar het Altijd Contactteam. Ze werken nauw samen met onder andere BUUV, Burennetwerk Haarlem en Tandem.

DEEL DIT ARTIKEL OP

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK

 

Translate »