AM geeft startsein bouw 34 woningen Schoterkwartier

AM heeft het startsein gegeven voor de realisatie van de eerste 34 woningen in het Schoterkwartier in Haarlem. De woningen worden in samenwerking met gemeente Haarlem gerealiseerd op het voormalige Deliterrein en het naastgelegen Shellterrein aan het Spaarne in Haarlem-Noord. De mijlpaal van de start van de bouw zal op een later moment op passende en feestelijke wijze worden gevierd met de toekomstige bewoners. In totaal komen er 142 woningen in deze nieuwe buurt in Haarlem.

 

Schoterkwartier

De naam ‘Schoterkwartier’ refereert aan de jaren twintig van de vorige eeuw waarin het grondgebied van de gemeente Schoten werd toegevoegd aan de gemeente Haarlem. Nog steeds is de dorpskern van Schoten zichtbaar en is de naam Schoten binnen Haarlem bekend en bemind. De voormalige bedrijfsactiviteiten op het Deli- en Shellterrein zijn al geruime tijd gestaakt en het terrein lag lang braak, De start van de bouw is dan ook een gedenkwaardig moment.

 

Divers en inclusief programma

Het plan bestaat uit een divers woonprogramma van onder meer 34 eengezinswoningen die nu worden gerealiseerd. In volgende fases komen er negentien koopappartementen en 53 huurappartementen in een toren aan het Spaarne, waaraan eveneens twaalf stadswoningen worden gerealiseerd. Daarnaast worden er zeventien stadswoningen en zeven eengezinswoningen aan een groene openbare scheg gerealiseerd.

 

Van de huurappartementen worden er 53 verhuurd in het sociale segment en in diverse sociale categorieën, waardoor er een goede mix tussen doelgroepen ontstaat.

 

Het programma van Schoterkwartier geeft hiermee invulling aan het maatschappelijke AM thema ‘Inclusieve stad’. Dit door een aantrekkelijke, diverse en leefbare stad en leefomgeving te creëren, die betaalbaar blijft voor al haar bewoners. De 34 woningen zijn een ontwerp van Klous + Brandjes architecten. De overige woningen worden ontworpen door  Arons & Gelauff architecten.

 

Energiezuinig wonen
Alle woningen in Schoterkwartier zijn energiezuinig. Ze beschikken over een warmtepomp, zijn voorzien van zonnepanelen en zijn optimaal geïsoleerd. De huizen zijn voorzien van vloerverwarming en hebben op de badkamer nog een elektrische radiator. De bouw is in handen van BAM Wonen.

 

Unieke woonbeleving voor kopers bij Homestudios

Kopers ontvangen voor de indeling en afwerking van hun woning een uitnodiging voor een bezoek aan experience center Homestudios. Op basis van hun persoonlijke situatie en wensen maken de kopers een klantreis en complete woonervaring, voordat ze in hun nieuwe woning gaan wonen. Zo helpt Homestudios bewoners van hun huis ook echt een thuis te maken. Homestudios is een samenwerking van BAM en vele partners op het gebied van wonen.

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK