Beleef JazzFest MiniFest online op 2 januari!

2021 is in zicht! Een nieuw jaar waar we allemaal hoopvol naar uitkijken. Om 2021 muzikaal af te trappen vindt op zaterdag 2 januari om 20.30 uur Jazzfest MiniFest plaats in het Bimhuis Amsterdam. De optredens zijn gratis, online te volgen via BIMHUIS TV.

 

KLIK HIER VOOR DE BIMHUIS TV LIVESTREAM

 

In 2021 bestaat JazzFest bovendien 10 jaar. Dat hopen we op zaterdag 20 maart samen met jullie te vieren tijdens het JazzFest Festival in Amsterdam-Oost. Tijdens het MiniFest op 2 januari geven we met maar liefst drie optredens een voorproefje van wat je tijdens het grote festival kunt verwachten.

 

Programma MiniFest

 

Ernst Glerum Solo

Speciaal voor Jazzfest MiniFest speelt bassist en pianist Ernst Glerum het solo-programma ‘More or less serious’. Eenvoud, eigenheid en liefde voor jazz kenmerken zijn composities. Deze illustreert hij met zelfgemaakte video’s en tekeningen waarmee hij een inkijkje geeft in zijn persoonlijke wereld.

 

Teis Semay & Maripepa Contreras
Nog een primeur tijdens het Minifest is de allereerste ontmoeting tussen Teis Semey en Maripepa Contreras. En wat blijkt: een gitarist uit het noorden van Denemarken en een hoboïste uit het zuiden van Spanje: dat gaat wonderwel samen. Beiden komen uit kleine dorpjes en hechte muzikale gezinnen. Teis heeft eerder dit jaar het kleurrijke album ‘Throw Stones’ uitbracht. Maripepa daagt de vooroordelen over de hobo uit: ze is weliswaar klassiek geschoold, maar haar Spaanse achtergrond en haar voorliefde voor Braziliaanse muziek en jazz zijn net zo aanwezig in haar spel.

 

WonderYears
Het Minifestival wordt afgesloten door ‘WonderYears’. Jasper Blom, Sean Fasciani en JazzFest-curator Felix Schlarmann spelen in een akoestische bezetting met sax, bas en drums uitsluitend composities van Stevie Wonder. Zo brengen zij met hun programma een ode aan één van de meest creatieve songwriters van de twintigste eeuw, die een plek in het collectieve geheugen veroverde met aanstekelijke hits en legendarische albums. Veel van zijn melodieën blijken perfect geschikt te zijn voor jazzimprovisaties.

 

Meer weten? Kijk op de BIMHUIS website!

 

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK