Bevrijdingspop Herdenkingsconcert 4 mei 2022

Na twee jaar afwezigheid in de Haarlemmerhout vindt op 4 mei 2022 om 20.30 uur het Bevrijdingspop Herdenkingsconcert plaats. Het Kennemer Jeugd Orkest onder leiding van Matthijs Broers treedt dit jaar op met Rilan & The Bombardiers. Dochter van Haarlemse verzetsstrijders Mirjam Vrees en stadsdominee Tom de Haan delen tijdens het concert hun verhalen over (on)vrijheid.

 

Na de Nationale Herdenking

Voor aanvang van het Herdenkingsconcert wordt op de grote schermen naast het podium de Nationale Herdenking op de Dam uitgezonden. Concertgangers die lokaal willen herdenken, kunnen ook naar De Dreef lopen, waar bij het monument een herdenking en kranslegging plaatsvindt. Na de kranslegging, rond 20.30 uur, start het gratis toegankelijke Herdenkingsconcert. Voor wie niet lang wil staan of slecht ter been is, staan op het veld klapstoelen opgesteld. Het is aan te raden tijdig uw plaats in te nemen als u hiervan gebruik wilt maken.

 

Kennemer Jeugd Orkest

Na een noodgedwongen pauze van twee jaar staat het Kennemer Jeugd Orkest o.l.v. Matthijs Broers weer op het T-Mobile hoofdpodium van Bevrijdingspop Haarlem. In de traditie van het Herdenkingsconcert sluit de muziekkeuze van de avond aan op sfeer van de Nationale Herdenking. Door het programma heen wordt de brug geslagen ‘van herdenken naar vieren’. Ieder jaar speelt het orkest tijdens het Herdenkingsconcert samen met een andere artiest, in 2022 is dit opnieuw Rilan & The Bombardiers – na een goed bevallen digitaal voorproefje op 4 mei 2021.

 

Gratis toegankelijk

Het Herdenkingsconcert is gratis toegankelijk. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

 

Programma

20.00 Dodenherdenking
20.05 Kranslegging monument Dreef
20.30 Inleiding door Bernt Schneiders, voorzitter Stichting Bevrijdingspop
20.35 Aanvang Bevrijdingspop Herdenkingsconcert

 

Foto © Marcus van Dam

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK