Bibliotheek Badhoevedorp weer open op zaterdagochtend

De bibliotheek in Badhoevedorp gaat op zaterdagen weer open, na een tijdelijke sluiting door overlast in het dorpshuis. Dit melden de organisaties Maatvast en Cpunt, die daarvoor de handen ineensloegen. Maatvast heeft enthousiaste vrijwilligers gevonden die de zaterdagen toezicht zullen houden. Vanaf zaterdag 16 maart gaat de bibliotheek weer open, voorlopig van 10.00 uur tot 13.00 uur. Voor de middag is nog geen oplossing gevonden.

 

Activiteiten

De vrijwilligers vanuit Maatvast zullen op de zaterdagen ook activiteiten organiseren.

Maatvast heeft bovendien aangegeven dat zij op de doordeweekse dagen voortaan tot vijf uur aanwezig zullen zijn.

Lara Bleijerveld is hoofd van de publieke dienstverlening: “We zijn blij dat we op deze normaliter druk bezochte zaterdag weer open kunnen, op een veilige manier.”

Petra Zwetsloot van Maatvast sluit zich hierbij aan. “Meer activiteiten is voor beide organisaties een mooie oplossing. Meer bedrijvigheid in het dorpshuis op de zaterdag én de bibliotheek kan gewoon geopend zijn. Mogelijk hebben bewoners nog meer ideeën. In dat geval kunnen zij zich natuurlijk bij ons melden.”

 

Cadeautje

Om de bezoekers op 16 maart extra welkom terug te heten, krijgen bibliotheekleden die op die dag weer boeken komen lenen, een gratis linnen boekentasje mee (zolang de voorraad strekt).

 

Belangstellenden voor vrijwilligerswerk op de zaterdagmiddag kunnen zich melden bij Maatvast via vrijwilliger@maatvast.nl. Na aanmelding wordt er zo spoedig contact gelegd om de mogelijkheden te bespreken.

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK