Broodfonds: solidariteit in een nieuw jasje

Het Broodfonds is een succes door heel Nederland. In zo’n collectief spreken zelfstandigen af om elkaar te steunen bij ziekte. Het is een sociaal vangnet voor en door ondernemers. De Broodfondsen bestaan nu veertien jaar. Met landelijk al 586 groepen waar meer dan 26.600 ondernemers aan meedoen. Haarlem krijgt er een Broodfonds bij, na een speciale informatieavond op maandag 29 juni a.s. Deze bijeenkomst wordt georganiseerd voor maximaal 30 gasten op 1,5 meter afstand van elkaar. 

 

De hygiëne richtlijnen van het RIVM worden gevolgd.

 

Veel ondernemers hebben geen financieel vangnet als zij ziek worden. Als oplossing ontwikkelde een groep ondernemers het Broodfonds. In een Broodfonds kennen en vertrouwen de deelnemers elkaar. Iedereen die meedoet stort maandelijks een bedrag op een eigen rekening, wordt iemand ziek dan ontvangt diegene van iedereen een bedrag om van te leven.

 

Hoe het werkt

Het Broodfonds is er voor alle soorten ondernemers, zowel zzp’ers als zelfstandigen met een BV of VOF. De maximaal vijftig deelnemers leggen geld in op individuele rekeningen. Zodra een van hen arbeidsongeschikt raakt, krijgt die van de anderen tijdelijk financiële steun.

BROODFONDS INFORMATIEAVOND HAARLEM

De avond is voor mensen die een groep zoeken om bij aan te sluiten of zelf een Broodfonds willen starten. U krijgt uitleg en antwoord op vragen.

 

 

Datum: maandag 29 juni a.s.

tijdstip: (19.15 uur inloop) start 19.30 uur
locatie: De Zoete Inval, Haarlemmerstraatweg 183, 2065 AE Haarlemmerliede

entree:  aanmelden vooraf via de website

Het laatste #broodfonds nieuws staat op www.broodfonds.nl, twitter.com/broodfonds en www.facebook.com/broodfonds.

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK